A Kiskőrösiek nyerték a Borváros Kupát

A nagy hagyományokra visszanyúló Kiskőrösi Borváros Kupát 20. alkalommal rendezték meg a helyi sportcsarnokban. Az eseményen három csapat mérte össze erejét.

-Hirdetés-

A tornára a Csongrád együttese is meghívást kapott, de több játékosuk betegsége miatt az utolsó pillanatban lemondták a szereplést. Így a kupán az NB II-es Kiskőrösi KSK felnőtt férfi kézilabda csapata a junior együttesük és a szintén NB II-es Dunaújvárosi AC gárdája szerepelt. A helyezéseket körmérkőzéses formában döntötték el a résztvevők.

Az eseményt értékelve Harangozó Péter csapatvezető kiemelte, hogy a jó erőkből álló dunaújvárosiakkal szemben mindkét kiskőrösi gárda nagyszerűen helytállt. Az első találkozókon a dunaújvárosiak a fiataljaikat játszatták és így a kiskőrösi juniorok 19-14-re vezettek.

A szünet után a vendégek edzője Csermák Gábor betette a csapatába az összes felnőtt játékosát. A megerősített dunaújvárosiak azonban nem bírtak a hazai fiatalokkal, akik nagy bravúrt végrehajtva nyertek 33-31-re. Meg kell jegyezni, hogy az NB I-es Eger ifjúsági gárdájában szereplő Petróczi-Kis András most itthon volt és kapusként segítette nagyszerű teljesítménnyel a junior csapatot.

Ezt követően a kiskőrösi felnőttek a juniorokkal meccseltek. A mérkőzés elején jól tartották magukat a fiatalok, de a félidő végére elfáradtak és 17-10-re az első csapat vezetett. A szünet után is a felnőttek irányították a játékot, akik végül 30-23-ra győztek. Az utolsó találkozó előtt még a dunaújvárosiaknak is volt esélyük a kupagyőzelemre, ha legalább 5 góllal nyertek. A vendégek nagyon komolyan vették a találkozót és az eredményjelző az első félidő végén 1-4, 2-7, 5-12, 6-13 után 13-18-at mutatott.

A szünet után 15-20-nál pályára lépett a Németországban dolgozó, kézilabdázó, de most itthon tartózkodó Szentgyörgyi József, aki parádés góljaival és lendületes játékával magával ragadta a társakat. Itt következett egy hazai 7-0-ás széria, amivel a kiskőrösiek átvették a vezetést 22-20-ra. A végére pedig a lendületesen kézilabdázó hazaiak 31-25-re nyertek. Bravúros győzelem volt ez, annak ismeretében, hogy a dunaújvárosiak a mérkőzés egyes szakaszaiban már 7 góllal is vezettek. Fontos megjegyezni, hogy a második félidőben Csernák Gábor helyett a hazai kapuba Torgyik János állt be, aki több bravúrt bemutatva segítette a csapat sikerét.

A régmúlt időkre visszaemlékezve kell tudni, hogy a magyar serdülő válogatott tagja volt 16 évesen Szentgyörgyi József és Torgyik János. A játékvezetők között működött közre a kiskőrösi Herceg Udó és Szvétek Sándor, valamint a kiskunhalasi Kiss Zoltán. A csapatvezető megemlítette, hogy ezúton is szeretne köszöntet mondani a kupa támogatóinak: Kiskőrös Város Önkormányzata – a „város boraival”, Akker Pince – Turu Gábor, Középmagyarországi Pincegazdaság – Lehőcz József, dr. Kuti Mediterán Pincészet – dr. Kuti László, Vinotrep Kft. – Trepák János, Szentpéteri Borpince – Szentpéteri Attila, Szlovák Vin Kft. – Szlovák Pál, Kossuth Pinceszövetkezet – Szűcs Gyula, Maxx energiaitalok – Kakuszi Gábor, Turancsik László.

 

A XX. Kiskőrösi Borváros Kupa végeredménye:

  1. Kiskőrösi KSK – felnőtt 6 p.
  2. Kiskőrösi KSK junior 4 p.
  3. Dunaújvárosi AC 0 p.

Különdíjak:

Gólkirály: Gergely Bence – 15 gól (Dunaújvárosi AC)

Legjobb kapus: Nagy Balázs (Dunaújvárosi AC)

Legjobb mezőnyjátékos: Dózsa Tamás (Kiskőrösi KSK – felnőtt)

Legjobb hazai játékos: Bezsenyi Márk (Kiskőrösi KSK – junior)

Szöveg, képek: Filus Tibor

MEGOSZTÁS