Mondhatnánk, hogy színházi nagyüzem van városunkban, hiszen 2017. február 11-én újabb – idén már a második – bemutató várta a színházkedvelő izsákiakat a Művelődési Házban. (Január 14-én a tabdi társulat előadását láthatták, amelyről szintén tudósítunk.) Az Izsáki Színházi Esték sorozatban ezúttal a kecskeméti Pótszék Társulat, a “Helyet az Ifjúságnak, avagy Zűrzavar a Mitrópában” című darabját mutatta be, nagy sikerrel.

-Hirdetés-

Egy a múlt század ’30-as éveiben játszódó, igazi klasszikus, helyzet és jellemkomikummal teli komédiának tapsolhatott a szépszámú izsáki közönség. Az előadást Gulyás László, a társulat színésze és művészeti vezetője rendezte, aki maga is szerepel a darabban.

A Nyitrai Brigitta vezette színjátszó társulat 2012-ben alakult, s azóta rendszeresen fellépnek Kecskeméten. Tavaly turnéra indultak, hogy minél szélesebb körben megismerjék őket. Budapest, Hódmezővásárhely, Kiskunmajsa, Pestszentimre, Nyárlőrinc, Szentkirály után jutottak el Izsákra. Február 11-én először, de nem utoljára láthatta őket az izsáki közönség, hiszen a tavaszi szezonban még egyszer találkozhatunk velük, április 8-án a Sylvia című darabjukat hozzák el Izsákra.

Szöveg és fotó: Tetézi Lajos

MEGOSZTÁS