A Kiskőrösi NKSZSE utánpótlás csapatai több korosztályban is szerepelnek a megyei és országos bajnokságokban. A fiatalok közül az U13-as gárda a régiós bajnokság (Bács, Békés, Csongrád megyei) felső házában végzett és bejutott a legjobb 9 csapat közé.

-Hirdetés-

A kézilabdás lányok edzője Czérna János elmondta, hogy a bajnokságban 30 csapat kezdte meg a küzdelmeket. Az együttes nagyon jól szerepelt az alapszakaszban a 10 csapatos bajnokságban, amelynek köszönhetően Bács-Kiskun megyéből a Kecskeméti Sportiskola, a Lajosmizse és a Kiskunhalas együttesei mellett jutott be a felsőházi rájátszásba. Itt szerepel még a küzdelmekben a Békés megyei Orosháza, Szeghalom, Újkígyós, valamint a Csongrád megyei Szeged SE és a Szeged-Kiskundorozsma.

Az alapszakaszban egyébként a Kecskeméti Sportiskola csapata nyerte meg azt a csoportot, amelyben a kiskőrösiek is szerepeltek. Azonban meg kell említeni, hogy a kiskőrösi lányok hazai pályán döntetlent játszottak a kecskemétiekkel és idegenben pedig egy nagyon szoros csatában kaptak ki mindössze egy góllal. Így a kiskőrösi csapat egyetlen vereséggel jutott a rájátszás felső házába a csoport második helyéről.

A legjobb 9 csapat küzdelmei is megkezdődtek, amely első fordulóját Kiskunhalason rendezték meg. A lányok nagyon jó rajtot vettek, hiszen a Lajosmizsét 18-15-re (8-5), az Orosházát (megyei bajnok együttest) pedig 17-13-ra (10-7) győzték le. A cél az, hogy a dobogós helyek valamelyikén végezzenek.

Fotó, szöveg: Filus Tibor

MEGOSZTÁS