A megyei I. osztályban szereplő Soltvadkerti TE férfi kézilabda csapata a bajnokság 15. fordulójában (február 17-én) hazai pályán fogadta a Kiskunmajsai KC együttesét. A találkozó előtt a vendégek minden mérkőzésüket megnyerve, százszázalékos teljesítménnyel vezették a tabellát.

-Hirdetés-

A mérkőzés hosszú percekig igen kevés gólt hozott. Mindkét gárda nagyon jól megszervezte a védekezését, de az adódó lehetőségeket a vendégek tudták gólokra váltani. Többgólos hátrány után, mindössze a 13. percben tudták a vadkertiek az első találatukat megszerezni.
A nagy akarás görcsössé tette a hazaiak játékát és sajnos az sem segített ezen, hogy az első félidőben Vizi Valentin és a szünet után Vizi József is nagyszerű teljesítményt nyújtott a kapuban. Az első félidőben 10-5-re vezettek a kiskunmajsaiak, mely előnyt a pihenő után tovább tudták növelni. Hiába nyújtottak a vadkertiek a védekezésben olykor jó teljesítményt, a kihagyott ziccerek megbosszulták magukat és az sem volt most megengedhető, hogy két hétméterest is elhibáztak.
A végén az esélyesebb kiskunmajsaiak egy kevésbé jó játékkal is magabiztosan gyűjtötték be a bajnoki két pontot 24-16-ra legyőzve a vadkertieket. örülhettek jobban, miután 24-16-ra nyertek.

Soltvadkerti góldobók: Nyúl-3, Gazsó-3, Opauszki-2, Kincses-2, Piller-2, Lenthár-2, Pálinkás-1, Frank-1.
A soltvadkerti gárdáról meg kell említeni, hogy az első tavaszi fordulóban elmaradt a mérkőzésük, mert nem jött el a vadkerti találkozóra a Paks együttese. A mérkőzés két bajnoki pontját így a soltvadkertiek kapták 10-0-ás gólaránnyal.
Ezt követően két bravúros győzelmet arattak a fiúk. Előbb a Kiskunhalas UKSC otthonában nyertek szoros csatában 29-28-ra, majd a dunaföldvári Holler UFC ellen is győztek 30-29-re. A Kiskunmajsa ellen elszenvedett vereséget követően a csapata a tabella 8. helyén áll 13 ponttal.

A csapat következő mérkőzése:
Március 12. vasárnap: 17.00
Csátesz SE Csávoly-Soltvadkerti TE

Fotó, szöveg: Filus Tibor

MEGOSZTÁS