Petőfis úszó sikerek

Nagyszerű eredményeket értek el a Kiskőrösi KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolája úszó csapatának tagjai a február 8-án megrendezett Bács-Kiskun Megyei Úszó Diákolimpia megyei döntőjében. Az eseménynek a kecskeméti sportuszoda adott otthont, amelyen 35 Petőfis diák ugrott a medencébe.

-Hirdetés-

A kiskőrösiek jelentősebb részét Pásztor Gyula készítette fel, de a fiatalokat edzette még rajta kívül Czérna János, Horváth András, Fekete Zsombor és Miszlai Orsolya is.

A kiskőrösiek kiemelkedő eredményt nyújtottak, ugyanis a versenyzőik pontszámai alapján a megyei döntőben szereplő 52 iskola közül az összesített csapatversenyben az igen előkelő második helyet szerezték meg.

A II. korcsoportban 6. helyezett fiú gyorsváltó: Torgyik Alex, Andriska Máté, Harangozó Andor, Gombár Gergő.

Teljesítményük értékét növeli, hogy több nagyváros és sportiskola csapatát, versenyzőit előzték meg. Az országos döntő március 19-én lesz Debrecenben, ahova a megyei győztesek jutottak be. A versenyről Pásztor Gyula elmondta, hogy ebben az évben a diákolimpia sajnos elvesztette a „diák” jellegét, mert az előző évekhez képest olyan „profikat” is engedtek rajtkőre állni, aki akár napi kettőt edzenek és minden hétvégén versenyeznek. Ez a változás most elsősorban a gyorsúszókat érintette hátrányosan, mivel indulhattak a búvárúszók, az uszonyos úszók, triatlonisták, duatlonisták, öttusázók és a vízilabdások is.

Mindezek ellenére a gyorsúszásban csak néhány tized vagy század másodperccel csúsztak le a továbbjutásról a kiskőrösi gyermekek egyéniben és váltóban egyaránt. Amennyiben nem lett volna ilyen szabály módosítás, akkor a nagy valószínűséggel a KEVI Petőfi csapata egy kisbuszt is megtöltött volna a debreceni döntőre.

A mellúszásban remekeltek a gyermekek és kitűnő teljesítményt nyújtott Tóth Eszter, Belán Gergő és Fődi János. A Kiskőrös környéki kisiskolákból is értek el néhányan igen szép eredményeket, mint Sendula Kata (Kecel), a IV. korcsoportos keceli gyorsváltó, Husti Hanga (Császártöltés) vagy a II. korcsoportos császártöltési lány gyorsváltó. nagyszerűen szerepelt Antal Mirjam (Csengőd) a II. korcsoportban, aki a második legjobb időt érte el gyorsúszásban és jól helytállt az erős mezőnyben a hartai Oszlányi Sztella és Oszlányi Hunor, valamint a kiskőrösi Bem iskolából a Ladnai testvérek.

A Kiskőrösi KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolája úszó váltó és megyei döntőben helyezett csapatának tagjai.

A versenyen résztvevő gyermekek közül egyéniben pontszerző helyen végzett Harangozó Andor (gyors), Horváth Noel, Pap Csanád, Simon Jázmin, Szentgyörgyi Márk, Szikszai Maja (mell) és a fiú 4×50 m-es gyorsváltó – Harangozó Andor, Torgyik Alex, Andriska Máté, Gombár Gergő, Döme Csanád (tartalék).

A III. korcsoportban megyei i. helyezett és ezzel az országos döntőbe jutott lány gyorsváltó: Seidel Carmen, Pszota Réka, Schwarcz Korinna, Tóth Eszter és edzőjük Pásztor Gyula.

A KEVI színeiben induló, dobogós helyezést elért diákok

  1. korcsoportban

4 x 50 méter női gyorsváltó 3. helyezés: Pszota Kitti, Janács Lili, Vikor Jázmin, Kelemen Hella.

III. korcsoportban

50 méter férfi mellúszás: 1. Belán Gergő, 3. Lehoczki Dominik. 100 méter férfi gyorsúszás: 3. Boldoczki Róbert. 50 méter női mellúszás: 1. Tóth Eszter. 100 méter női gyorsúszás: 2. Schwarcz Korinna, 3. Tóth Eszter. 4 x 50 méter férfi gyorsváltó: 2. Szikszai Soma, Lehoczki Dominik, Belán Gergő, Boldoczki Róbert. 4 x 50 méter női gyorsváltó: 1. Seidel Karmen, Pszota Réka, Tóth Eszter, Schwarcz Korinna.

A III. korcsoportban megyei i. helyezett és ezzel az országos döntőbe jutott lány gyorsváltó: Seidel Carmen, Pszota Réka, Schwarcz Korinna, Tóth Eszter.
  1. korcsoportban

100 méter férfi gyorsúszás: 3. Barcsik Zoltán. 100 méter férfi mellúszás: 1. Fődi János. 100 méter női gyorsúszás: 2. Verebélyi Liza. 4 x 50 méter férfi gyorsváltó: 2. Patka Balázs, Fődi János, Szabó Ábel, Barcsik Zoltán. 4 x 50 méter női gyorsváltó: 3. Krahulecz Viktória, Podobni Nóra, Kiss Viktória, Verebélyi Liza.

 

  1. korcsoportban

100 méter férfi mellúszás: 3. Podobni Péter.

MEGOSZTÁS