Február 25-26-án először rendezett Kiskőrösön Baknyúlkiállítást a Magyar Nyúltenyésztők Országos Egyesülete.

-Hirdetés-

A pénteki, zárt körű bírálaton a tenyésztők gyönyörű nyuszijait díjazták, de szombaton és vasárnap már nyilvánosan bárki megtekinthette a szebb-szebb tapsifüleseket.

Bár már ez a nyolcadik országos kiállítása volt az egyesületnek, baknyúlkiállítása ez volt az első. Szikszón és Bátonyterenyén szervezték az előző kiállításokat, Kiskőrösön ez volt az első – de nem utolsó – alkalom arra, hogy a tenyésztők és a nyulak iránt érdeklődők találkozhassanak.

A rendezvény szervezői elmondták, hogy nagy potenciált láttak Kiskőrösben, és feltevésük nemhogy jónak bizonyult, de még túl is szárnyalták az elvárásaikat. A másfél nap alatt 1062 db jegy kelt el, ami egy elképesztő eredmény ahhoz képest, hogy a fentebb említett két helyszínen összesen nem adtak el ennyi jegyet 4 nap alatt!

Bár vasárnap csak délig tartott a program, így is nagyon sokan kilátogattak és simogatták agyon a nyuszikákat, akik közül többen az ország északi részéről illetve külföldről érkeztek.

A kiállítás fő célja eredetileg a nyúltenyésztők munkájának bemutatása és “megmérettetése”, de szívesen meghosszabbítják a programot a nagyközönség számára. A két nap alatt több nyuszi is gazdára talált. A legnépszerűbb a törpe nyúl, aki a legnagyobb kedvenc mind közül.

Aki lemaradt volna a programról, az ne bánkódjon, hiszen még idén decemberben újra országos nyúlkiállítást szerveznek Kiskőrösre, ahol körülbelül 700-800 nyulat fognak magukkal hozni a szervezők.

Cikkünk végén a szombat délutáni és vasárnap délelőtti fotókat láthatják, de aki a szombat délelőtti fotókra is kiváncsi, az nézze meg korábbi cikkünket itt

Fotó: Orcsik Zalán

MEGOSZTÁS