Soltvadkerti TE-Kiskőrös LC 6-1 (4-0)

-Hirdetés-

A térségben az egyik legnagyobb várakozás előzi meg minden szezonban a Soltvadkert és a Kiskőrös csapatainak labdarúgó mérkőzését. Most is szép számú érdeklődő gyűlt össze a soltvadkerti műfüves labdarúgópálya szélénél, hogy megtekintsék a rivális csapatok találkozóját.

A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság első tavaszi fordulójában találkozót egymással a két csapat az elmúlt hétvégén. Az ősszel a kiskőrösiek 4-1-re nyertek hazai pályán, tehát volt miért elégtételt venniük a vadkerti fiúknak ezen a napon. A kiskőrösieknél most mutatkozott be a csapatban bajnoki mérkőzésen a Kecskeméti LC csapatától a télen leigazolt Molnár Tamás középpályás.

A soltvadkerti csapat már a mérkőzés elején nagyon motiváltan, lelkesen focizott. A találkozó 12. percében egy óriási védelmi hibát kihasználva szerezte meg Soproni András a soltvadkertieknek a vezetést (1-0). A 25. percben Varga Bence célozta meg a kaput mintegy 20 méterről, de a védhető lövés elcsúszott Toth Zoltán kezei között, alatt, így tovább növelték előnyüket a hazaiak (2-0). Szétesően, elképzelés nélkül játszott a kiskőrösi csapat, a soltvadkertiek letámadási pedig rendre veszélyt jelentettek. A 32. percben az elalvó védők között talált a kapuba Szentmiklósi Dániel (3-0). A soltvadkertiek télen igazolt játékosa a megyei I. osztályú Szajol csapatától érkezett, aki a 41. percben egy újabb találatával már 4-0-ra módosította az állást.

Jól jellemzi a kiskőrösiek játékát, hogy az első 45 percben mindössze egyetlen kapuralövésük volt. A szünet után sem változott sokat a játék képe. Az iram kicsit alább hagyott, a kiskőrösiek pedig cserékkel próbáltak frissíteni. Pályára lépett a vendégek legrutinosabb csatára Füleki Antal, aki csereként beállva szerzett szépségdíjas gólt a 73. percben az elalvó védők között (4-1). A bekapott gólra gyorsan jött a válasz, amikor a 79. percben Radics Zoltán kilőtte a jobb felső sarkot (5-1) – ez volt a nap gólja. A mérkőzést az új soltvadkerti igazolás, Szentmiklósi Dániel zárta le, aki a 90. percben lőtt találatával beállította a 6-1-es végeredményt. Ezen a napon az igen gyenge teljesítményt nyújtó kiskőrösiek ellen a játék minden elemében jobban focizó soltvadkertiek rég látott nagy győzelmet arattak.

Ifjúsági eredmény:

Soltvadkerti TE-Kiskőrös LC 1-1 (0-1)

Góllövők: Rózsa Bence ’69, ill. Lasztovicza Ákos ’18.

A tabellán jelenleg a kiskőrösi felnőttek a 6. helyen állnak 23 ponttal, a soltvadkertiek ugyancsak 23 ponttal a 7. helyen vannak. Az ifjúságiak mezőnyében a kiskőrösiek vezetik a tabellát 37 ponttal, a soltvadkertiek pedig az 5. helyen vannak 25 ponttal.

Fotó: Filus Tibor 

MEGOSZTÁS