Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Tükörtermében 2017. február 28-án 11:00 és 12:00 óra között ünnepélyes keretek között átadásra kerültek a Civil Információs Centrum címet elnyerő civil szervezetek számára a címbirtokosi oklevelek és a Szakmai Együttműködési Megállapodások. Az ünnepségen Dr. Rétvári Bence parlamenti államtitkár úr hangsúlyozta, hogy a Civil Információs Centrum címbirtokos szervezetek nyilvános pályázaton kerültek kiválasztásra, amelyek a 2017. illetve 2019. közötti időszakban „egy jól bevált rendszer folytatásának lehetnek a részesei”, tájékoztatással és rendezvényekkel segíthetik a civil szféra erősödését, fejlődését. Szólt arról továbbá, hogy a feladatok ellátásához a Kormány idén bővülő keretösszeggel, azaz 315 millió forinttal támogatja a Civil Információs Centrumok munkáját.

                                                                   A képen Dr Rétvári Bence
-Hirdetés-

Soltész Miklós államtitkár úr hangsúlyozta, hogy a civil szervezetek munkája megsokszorozza a támogatásként nyújtott forrásokat. Kiemelte a Civil Információs Centrumok határon túli tevékenységét is, amely az elmúlt évek során mind hangsúlyosabban jelent a pályázati felhívásokban. Továbbá köszönetet mondott a jogszabályváltozásokhoz nyújtott támogatásért, amelynek köszönhetően a kormányzat és a minisztérium figyelembe tudja venni a jogos kérelmeket és észrevételeket.

A beszédek után Dr. Rétvári Bence parlamenti államtitkár úr, illetve Soltész Miklós államtitkár úr átnyújtották a Civil Információs Centrumok képviselőinek a címbirtokosi oklevelet, valamint a Szakmai Együttműködési Megállapodásokat.

                                                                       Soltész Miklós

Bács-Kiskun megyében a Civil Információs Centrum címet a Főnix Kulturális és Ifjúsági Egyesület nyerte el, s a tegnapi nap folyamán Szedmák Tamás, mint a szervezet alelnöke vette át az Oklevelet és a Szakmai Együttműködési Megállapodást. A szervezet már 2012 óta látja el a címmel járó feladatokat a megye valamennyi településén, így már egy jól bevált módszert alakítottak ki az egyesület munkatársai, melyet további 3 éven keresztül tovább fejleszthetik, gyakorolhatják. Továbbra is az ügyintézők a megye három pontján látnak el személyes tanácsadásokat a civil szervezetek részére. Emelett természetesen telefonon, és e-mailben is elérhetőek azok a kollégák, akik megfelelő szakmai segítséget tudnak biztosítani az egyesületek, alapítványok részére.
Civil Információs Centrum internetes elérhetősége: www.recic.hu

forrás: civil.info.hu

MEGOSZTÁS