-Hirdetés-

ERŐS VÁR A MI ISTENÜNK!

ISTEN HOZOTT MINDENKIT KISKŐRÖSRE, PETŐFI SÁNDOR SZÜLŐVÁROSÁBA!

,,Maradjon velünk, Uram, szereteted, mert mi is benned reménykedünk!”

Zsoltárok 33,22

A nap mottójával köszöntötték a tisztelt Előadókat, az érdeklődő Kollégákat, a házigazda  Kiskőrösi Evangélikus Középiskola Igazgatónőjét, Szentgyörgyiné Szlovák Máriát, a Harangvirág Óvoda Tagóvoda-vezetőjét, Dénes Istvánnét, és nevelőtestületét.

Kiemelten köszöntötték Lupták György esperes-püspökhelyettes urat,a reggeli áhítatunk igehirdetőjét – valamint Majorosné Lasányi Ágnes EPSZTI Igazgató Asszonyt, Ablonczyné Vándor Margit EPSZTI óvodai szakértőt, és Kiskőrös Város polgármesterét, Domonyi László urat.

 

„Tisztelt Vendégeink! Kedves Kollégák!

Sokan messziről érkeztünk, vállalva a távolságot, a vele járó utazást a mai nap szakmai többletéért.

A szakmai nap szervezői nevében kívánok Nektek komoly szakmai elmélyülést és lelki feltöltődést, hogy így legyen eredményes, új ismereteket nyújtó és élményekkel teli a mai találkozó. Fontos megemlítenem, hogy a szervező intézményeknek mindig nagy erőpróba egy ilyen találkozó megszervezése. Noha ilyen hatalmas érdeklődés övezi a konferenciát, és kissé feszített az időkeret, mégis arra kérek mindenkit, hogy értékeljük és örüljünk annak, hogy lehetőséget kaptunk kiváló előadók meghallgatására, hogy így legyen áldás ez a találkozó!

Isten áldása kísérjen mindannyiunkat a mai napon, hogy így tudjunk tartalmakat közvetíteni majd a reánk bízottaknak!”

(Részlet a tantárgygondozói köszöntőből…)

A köszöntések után Dénes Istvánné tagóvoda-vezető néhány percben bemutatta a kiskőrösi Harangvirág Evangélikus Óvodát, melynek nevelőközössége a tavaszi szakmai konferencia házigazdája volt.

Majorosné Lasányi Ágnes EPSZTI Igazgató Asszony megerősítést adott a  továbbképzésre, valamint köszöntötte a Konferencia résztvevőit!

A Harangvirág Óvoda nagycsoportos gyermekei Farkasné Gombár Ildikó hitoktató vezetésével Bibliai történetet dolgoztak fel, Franz Kett reformpedagógiájának alkalmazásával.

A keresztyén foglalkozás megtekintése után a hitoktató értékelte a látottakat, majd megismerkedhettünk a padlókép technika óvodai tevékenységi területeken való alkalmazásával is.

 

A gasztronómiai élményt a SZARVAS étterem biztosította a meghívott pedagógusok számára.

 

A délutáni első előadás: Miért nem fogad szót, ha már százszor elmondtam?” címmel Uzsalyné dr. Pécsi Rita neveléskutatótól hangzott el.

 

A nevelés az Élet szolgálata” – ezt vallja dr.Pécsi Rita… ennek módjait kutatom, keresem feleségként az önnevelésben, anyaként, tanárként és pedagógiai kutatóként is.

Az emberek és a művészetek a munkám és a hobbim is – vallja.

Tanult és tanított zenét, retorikát, pedagógiai pszichológiát, stratégiai és projekt-menedzsmentet, üzleti kommunikációt, általános és szakdidaktikát, neveléstant, nevelés- és módszertant is, és hasonlóképpen nevelési, önnevelési, életvezetési témájú előadásokkal járják férjével az országot.

  1. Kelemen Lajos pszichológus – Debreceni Egyetem, Gyermeknevelési és Felnőttképzési Kar tanára volt a konferencia záróelőadója, aki szinte már családtagként érkezett hozzánk.

Téma:  „Óvoda –  iskola átmenet a pszichológus szemével..”

Hangulatos és értékközvetítő gondolatai miatt hívták meg a szakmai napra – ismét közkívánatra! Mindez az elégedettségi felmérőlapok mutatói alapján.

Tanítványai interneten megosztott gondolataival köszöntötték:

„Legjobb tanár akivel valaha találkoztam, hatalmas arc..

Nagyon jó szakember. Kiváló tanár. Feledhetetlenek az órái. Reálisan értékel.

Elképesztően jó előadásai vannak! Egyszer még a férjemet is elvittem előadásra a fősulin.”

 

Az ÚTI ÁLDÁST Lupták György esperes- püspökhelyettes szavai adták, áldással bocsátott Mindenkit útjára.

VISZONTLÁTÁSRA!

Következő alkalmak júliusban Mezőberényben a Nyári Evangélikus Pedagógiai Akadémián, majd ősszel Szentendrén, az Országos Óvodai Konferencián!

Szöveg: Hachbold Éva EPSZTI óvodai tantárgygondozó

Fotó: Bíró Róbert

MEGOSZTÁS