Szalagavató ünnepséget tartott a Wattay Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium szombaton Kiskőrösön.

Az eseményen megjelent Kiskőrös város polgármestere, Domonyi László, valamint a képviselő-testület valamennyi tagja is.

-Hirdetés-

Külön köszöntötték a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum főigazgatóját, Papp GyulátAntalfi Antalt az iskola címzetes igazgatóját, a Wattay család leszármazottját, Bolyai Katalint, valamint az intézményvezetőket.

A műsort a 10.a és 10.b osztály kezdte a palotás táncával, majd a szalagtűzés következett. Az iskola diákjai nevében Litauszki Fanni 11.A osztályos tanuló köszöntötte a végzősöket.

Az “Egy új élmény” című számot Sallai Krisztina 11.A és Opauszki László 10.B osztályos tanulók előadásában hallhatták. A táncokat a keceli Exotic Tánc Sport Egyesület tagjai mutatták be, köztük az iskola 10.B osztályos tanulója, Tamaskó Zalán. Műsorukban szamba, cha cha cha, rumba és jive táncokat láthattak. 

A végzős tanulók nevében Kubicsek Martin 12.B osztályos tanuló mondta el búcsúzó beszédét.

Utána az iskola tanulói egy föld körüli utazásra kalauzolták el a vendégeket térben és időben. Bemutatták a különböző nemzetek és kontinensek kultúráit és hagyományait és azt is, hogyan keresik helyüket az életben a fiatalok, hogy végül megtalálják önmagukat, saját egyéniségüket és boldogulásukat a világ forgatagában. Elsőként a Nélküled című számot énekelte el Opauszki László 10.B osztályos tanuló, majd a szakgimnáziumi osztályok táncai következtek.

A hagyományokhoz híven az ünnepség a végzősök táncával, a bécsi keringővel záródott. 

A műsor folyamán közreműködtek még a SZÓ-LA-M Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanulói is.

Fotó: Orcsik Zalán

 
MEGOSZTÁS