Nemzetközi és hazai versenyeken birkóztak a kiskőrösiek

A kiskőrösi birkózók az elmúlt hetekben öt versenyen küzdöttek ellenfeleikkel. A hazai megmérettetéseken kívül nemzetközi porondon is helytálltak a versenyzők.

-Hirdetés-

A fiatalok edzője Tóth Mátyás elmondta, hogy Bognár Erika Svédországban szerepelt a magyar válogatott színeiben. Itt három földrész 20 országa vett részt a nemzetközi viadalon. Erika a Kadet korcsoportban 56 kg-ban mérlegelt huszad magával. Egy vereség után öt győzelem következet a sorban, amivel a dobogó harmadik fokára állhatott, így bronzérem került a nyakába.

Ezután következett Erikának Kiskunhalason a junior női országos válogató verseny. Mivel a fiatal lány Kadet korcsoportú, így külön engedéllyel indult a juniorok között. Az idősebb korcsoportban formája csúcsán versenyzett és minden ellenfelét legyőzve az első helyen végzett. Ezzel a szép sikerrel Erika aranyérmet és Országos Bajnoki Címet szerzett. Felkészítője Tihanics Tibor és a válogatott edzője voltak.

Ugyancsak Kiskunhalason rendezték meg február 19-én a fiuk számára a Diák I és a Serdülő korcsoportok részére a Dél-területi Diákolimpiát. Három megye 18 csapata 167 fővel vett részt rajta. A kiskőrösi birkózók 5 fővel indultak: Varga Bencze, Markó Atilla, Baranyai Zoltán, Lucza Péter és Pap Sándor.

Közülük Varga Bencének sikerült a 2. helyen végeznie és Baranyai Zoltán az 5. helyet szerezte meg, így mind a ketten bejutottak az országos döntőbe.

A diákolimpia országos döntőjét Soltvadkerten rendezték március 3-4-én. Sajnos a Bencének nem sikerült jól a szereplés, Zoltán pedig sérülés miatt nem tudott részt venni a küzdelmekben.

A gyermekek részére rendeztek Bócsán szabadfogású birkózó gálát Bócsai Kiscentrum Kupa néven. Az eseményen több, mint 100 gyermek vett részt a 6-8 éves korcsoportot képviselve. A kiskőrösi színeket Varga Márk, Pap Ábel, Katona Imre és Nánási Nimród képviselték. A fiatalokat felkészítő Bognár Árpád edző vezetésével a birkózók olyan jól szerepeltek, hogy három ezüst és egy bronzéremmel térhettek haza.

MEGOSZTÁS