„Hazádnak rendületlenül légy híve, ó magyar…”- Ünnepi megemlékezés Soltvadkerten

A szózat e szavaival kezdődött a 1848/49-es forradalom és szabadságharc ünnepi megemlékezése Soltvadkerten a művelődési házban. A Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 6. évfolyamának diákjai a különböző történelmi korok megemlékezésin keresztül mutatták be hogyan és miként hajtott fejet a magyar nemzet hőseink előtt az elmúlt 169 év alatt.

-Hirdetés-

A teltház előtt zajló ünnepi műsor a diákok mellett felkészítő pedagógusaiknak és a technikai segítséget nyújtó közreműködőknek köszönhető, név szerint Nyúlné Forgó Máriának, Szűcsné Martin Erikának, Dudásné Kovács Erikának, Daróczi Csabának, Darányiné Haris Gabriellának, Jaszanovics Zsoltnak, Kubicsek Sándornak és Mátyus Lajosnak, aki a Soltvadkerti Televízió archív felvételeit ajánlotta fel az ezredfordulót követő megemlékezések bemutatása céljából.

A 6. évfolyamosok műsorát követően a Hősök terén, a központi parkban az 1848/49-es emlékműnél ünnepi beszédet mondott Temerini Ferenc, Soltvadkert város alpolgármestere, majd a város, illetve a helyi szervezetek vezetői helyezték el a kegyelet virágait hőseinkre emlékezve.

Szöveg: Galántai Hilda
Fotó: Bíró Róbert

MEGOSZTÁS