Nem a legjobban indult a tavaszi bajnoki szezon a Kiskőrös LC megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban szereplő csapata számára. A fiúk előbb 6-1-re kikaptak a szomszédvári rangadón Soltvadkerten, majd a következő mérkőzésüket is elvesztették hazai pályán.

-Hirdetés-

A fiúk a bajnokság 18. fordulójában az érmes helyekért harcoló Kiskunfélegyházi HTK gárdáját látták vendégül, akiktől 2-1 (1-0) arányú vereséget szenvedtek: Hézinger – Kertész (Rideg), Kovács J., Somlyai (Makó), Rácz (Füleki), Cebei, Bányai, Molnár T. (Gyurián), Gombár (Lesták), Madácsi, Rimár. Edző: Mokrickij Viktor.

A kiskőrösi csapat egészen más arcát mutatta most, mint amit a soltvadkerti mérkőzésen láthattak a szurkolók. A hazai együttes jól megszervezte a védekezését és a letámadásokból vezetett akciók meglepték a kiskunfélegyháziakat. A jó erőkből álló, esélyesebb félegyháziakat hideg zuhanyként érte, amikor a 40. percben Kertész János a kiskőrösieknek szerezte meg a vezetést (1-0). A szünet után a második félidőben már többet támadtak a vendégek.

A kiskunfélegyháziak próbálkozásaiból az 55. (1-1) és a 71. percben is gól született (1-2), így megfordították a mérkőzés állását. A kiskőrösiek közel álltak ahhoz, hogy bravúros módon pontot vagy pontokat szerezzenek, de sajnos a találkozó végén a félegyháziak örülhettek jobban.

Ifjúsági eredmény:

Kiskőrös LC-Kiskunfélegyházi HTK 2-1 (0-0)

Gólszerző: Lasztovicza Á., Torgyik P.

A felnőtt csapat jelenleg a 8. helyen van 23 ponttal, az ifjúságiak pedig vezetik a tabellát 40 ponttal. Az ifjúsági bajnokságban a második helyen a kiskunfélegyháziak vannak, akik ellen 0-1-ről fordítva nyertek most a kiskőrösiek. A fiatalok győzelmének köszönhetően 7 pontra nőtt a távolság a két csapat között.

Szöveg, fotó: Filus Tibor

MEGOSZTÁS