Verség a hőgyésziektől: a lelátón is nagy csata volt

Az NB II-ben szereplő Kiskőrösi KSK férfi kézilabda csapata a bajnokság 15. fordulójában hazai pályán fogadta a Hőgyész SC együttesét. A hazai gárda egy bajai vereség (22-18) után szeretett volna javítani a mérlegén saját közönsége előtt.

-Hirdetés-

A találkozó esélyese a Hőgyész együttese volt, hiszen a vendégek erős játékoskerettel rendelkeznek és a bajnoki érmek valamelyikét szeretnék a nyakukba az szezon végén. A kiskőrösiek sajnos nem tudták megismételni a legutóbbi hazai találkozón nyújtott játékot, amikor a Pécsi VSE II. gárdáját győzték le 18 góllal. A hőgyésziek védekezésben nagyon határozottak voltak, támadásban pedig igen gyorsan játszottak és szélről, valamint átlövésből is megbontották a nem kellően záró kiskőrösi falat. Az első félidő végén így 9-16-ot mutatott az eredményjelző tábla. A szünet után megpróbált felzárkózni a kiskőrösi együttes, de több alkalommal is 2 perces kiállítással sújtották a játékvezetők a hazai együttest, sőt volt olyan, amikor ilyen oknál fogva egyszerre három játékos is a kispadról volt kénytelen nézni a mérkőzést.

A felfokozott hangulat a játéktéren kívülre is átragadt és a két csapat szurkolótábora is összeakaszkodott egymással a második félidő közepén. Szerencsére komolyabb ütés-váltás nem történt, a felek „szóban lerendezték” a konfliktust. Miközben a történéseket fotóztam tőlem is el akarta venni a fényképezőgépet egy tagbaszakadt vendég szurkoló, nyomdafestéket nem tűrő jelzőket használva… Még szerencse, hogy a korláton innen, vagyis a játéktér melletti lelátón ültem, mert így nem tudtak bántalmazni. Eközben a mérkőzés folyt tovább… A kiskőrösiek bosszantó hibákat vétettek támadásban – eladott labdák, kihagyott helyzetek – a hőgyésziek pedig éltek az ajándékba kapott lehetőségekkel.

A találkozó hajrájára már akkora volt a két csapat közti különbség, hogy nem volt esélye a kiskőrösieknek még a pontszerzésre sem. Ugyan a mérkőzés alatt néhány játékvezetői ítélet borzolta a kedélyeket, de összességében elmondható, hogy a vendégek megérdemelten nyertek 27-22-re. A kiskőrösi gólszerzők: Vass 3, Szabó T. 3, Rohoska R. 3, Thiesz 2, Baranyai 1, Harcos 1, Dózsa 2, Szabó M. 6., Szamek 1.

Junior mérkőzés:

Kiskőrösi KSK-Hőgyész SC 42-20 (20-7)

Legjobb góldobók: Harangozó G. 8, Ruskó 6, Bezsenyi M. 5, Bezsenyi Á. 5, Polereczki 5, Borbényi 5.

Ezzel az eredménnyel a felnőtt csapat jelenleg a tabella 8. helyén áll 11 ponttal, az juniorok pedig a 2. helyen vannak 25 ponttal.

Filus Tibor

MEGOSZTÁS