A kiskőrösi Szent József templom búcsúja

Gyulay Endre, Szeged-csanádi nyugalmazott megyéspüspök celebrálta hétfőn este a kiskőrösi Szent József templom búcsújának szentmiséjét. A templomot megtöltötték a katolikus és más felekezetekből érkezett ünneplők, akik megcsodálhatták II. János Pál pápa tiszteletére felszentelt, új mellékoltárba elhelyezett ereklyéjét. A bükkfából készült mestermunka, Kinda Mihály páhi asztalosmester keze munkáját dicséri.

-Hirdetés-

A püspök atyát és a híveket Seffer Attila plébános mellett, Suhajda János, a világi képviselő-testület elnöke köszöntötte. 
Megtisztelte jelenlétével a jeles ünnepet Domonyi László polgármester, Lupták György evangélikus püspökhelyettes, az intézmények vezetői, a város és az egyház képviselői is. 
Gyulay püspök úr Szent Józsefet állította példaként, akit érdemes követni, hiszen gondoskodása, szeretete, alázata, dolgos élete, kötelességtudata, becsülete, feltétel nélküli hite a ma embere számára is nélkülözhetetlen, ott kell lenni életünkben József példájának, mert amint azt mondta, példákká kell válnunk magunknak is. 

 
A szentmisében Seffer Attila helyi plébános, Hozdik Zsolt esperes,(Soltvadkert) Csorba Dávid soltvadkerti káplán, Bobek Tamás keceli káplán és Mezei Ferenc Tázlár-Bócsa plébánosa koncelebrált. A Sümegi Csaba karnagy által vezetett énekkar felemelő szolgálatát még püspök atya sem hagyta szó nélkül és köszönetet mondott a kórusnak. A szentmise ünnepi körmenettel zárult. 
 
 
 
MEGOSZTÁS