A KEVI Petőfi Sándor Általános Iskola épületének egyik osztálytermébe várta a kiskőrösi választókerület önkormányzati képviselője, Pohankovics András az érdeklődőket. A város fejlesztéseivel, működésével kapcsolatos beszámoló után a lakosok elmondhatták észrevételeiket és a feltehették kérdéseiket.

-Hirdetés-

A fórumon jelent volt Domonyi László polgármester mellett a Kiskőrösi Rendőrkapitányság részéről Rapcsák Róbert alezredes is. A lakossági fórum a polgármester beszámolójával kezdődött, aki ismertette a közelmúltban megvalósult beruházásokat a városban, beszélt az önkormányzat költségvetéséről és vázolta a közeljövő terveit.

A lakossági hozzászólások során elhangzott, hogy mi lesz az igen rossz állapotban lévő Liget utca aszfaltos útjával és járdájával. Elhangzott, hogy nagyobb felújítást ott az önkormányzat csak akkor fog elvégezni, ha az óriásira nőtt platánok kivágásra kerülnek. Ugyanis a fák gyökerei már felnyomják a járdát, az aszfalt utat, sőt a lombozatuk a közvilágítási lámpatesteket is eltakarja, így egyes szakaszokon a világítás sem tudja betölteni megfelelően a szerepét.

Arra a kérdésre, hogy mi lesz a sorsa a Szakorvosi Rendelőintézet régi épületének, a polgármester válaszában elmondta, hogy a Kiskőrös Városi Bíróság költözik oda át, ugyanis az ingatlant értékesítette az önkormányzat a részükre. Az Árpád úti lakosok közül észrevételezték néhányan, hogy a kollégium melletti részeken a fiatalok cigarettáznak, zajonganak és szemetelnek, amely tevékenység ellenőrzését, megszüntetését kérték.

Felmerült, hogy a Rákóczi utca elején épülő társasház és az ott található üzletek miatt ezen a szakaszon nehézkes a közlekedés, valamint a megállás. A fórumon elhangzott tájékoztatás szerint a Szentpéteri Borház oldalában az úttal párhuzamosan 5-6 autó megállását biztosító parkolók kerülnének itt kialakításra, mely tervezése most van folyamatban.

A Coop, volt Profi Árpád úti üzlete mögötti terület rendezéséről is érdeklődtek a lakosok. Ez a terület az élelmiszer üzlet ingatlan tulajdonosáé és nem szándékozik eladni, de egy megállapodás szerint az önkormányzat használhatja a területet, azzal a feltétellel, hogy az ott végzett beruházásokkal kapcsolatban a későbbiekben nem él semmilyen igénnyel és szükség esetén visszaállítja az eredeti állapotot. Ennek figyelembevételével az önkormányzat itt egy murva kővel leszórt parkoló részt kíván kialakítani.

Észrevételezték a lakosok, hogy a Kossuth utcában kialakított városközpontin új parkolókba nehézkes a beállás, mert a helyek szűkek és a beállók közé épített szigetek sarkai sokak gumijában, felnijében okoztak már sérüléseket. Ezzel kapcsolatban elhangzott, hogy jogos az észrevétel, különösen a régi OTP előtti szakaszon, ezért az önkormányzat tervezi a szegélyek átalakítását.

Felvetődött, hogy a Klapka utcában a Király Csemege üzlete előtti térrel is kellene már valamit kezdenie az önkormányzatnak. A felvetésre reagálva mondta el Domonyi László, hogy a park felújítását az üzlet tulajdonosa is támogatná, ezért most készül oda egy átfogó terv az ottani parkolási rend felül vizsgálatával együtt.

Fotó, szöveg: Filus Tibor

MEGOSZTÁS