Március 25-én, szombat délután a kiskőrösi Szabadidő Presszóban rengeteg ember várta Sri Chinmoy egyik magyar tanítványát, Gunagrihát. Ingyenes előadásának néhány részletét szeretnénk megosztani Olvasóinkkal.
 

„A spiritualitást nem lehet pénzért adni. A spiritualitást csak ki lehet nyitni. És az ami bennünk van, azt ha valaki inspirálja, akkor az egy isteni dolog. És ha egy inspirációt kapsz, az mindegy, kitől kapod. Viszont az inspirációnak nincsen anyagi vonzata, mert az inspiráció abból jön, hogy Te valamit fölfedezel, és másokat inspirálsz arra.” Tehát találjunk valakit, aki tud minket inspirálni.

-Hirdetés-

Gunagriha mesélt első találkozásáról mesterével, az első meditációs élményéről és arról, hogy amióta megismerte mestere munkásságát, hogyan változott meg az élete. Saját meglátásait személyesen és online felületeken is ingyen osztja meg, így sokakat elérnek gondolatai.

Kifejtette azt is, hogy manapság az emberek mindig másokban bíznak, és sokkal könnyebben bíznak meg másokban, mint saját magukban. Pedig egy dolgot kell(ene) szem előtt tartani és betartani:  „Minden csak Te vagy!” ezért „Csak az Én az, aki számít, akiben hinni kell és bízni kell.” Ha Istenben nem hiszünk, az nem gond, ő megbocsát, hiszen mind a gyermekei vagyunk. Ha magunkban nem bízunk, akkor van a baj. Bennünk sokkal több van, mint amit eddig hittünk.

Szerinte Isten bennük van és csak az egocentrikus gondolkodásunk az, ami elválaszt minket tőle, vagyis a saját magasabb Énünktől.

Folytatásként hallhattunk még arról, hogy mennyire fontos a léleknek a meditáció és hogy tulajdonképpen annak mi is a célja; hogyan álljunk ki a sorból és legyünk önmagunk; hogy ne hagyjuk a gondolatainknak hogy uralkodjanak felettünk; hogy az élet egy körforgás és a mai életünk nem más, mint a múltunk kivetülése.

Az előadás végét egy közös meditációval zártuk.

Gunagriha előadásai online, ingyenesen megtekinthetőek illetve mesterének rengeteg könyve elérhető magyar nyelven is.

 
MEGOSZTÁS