Kiskőrösi férfi kézilabda: nehezen indult, de a végére egy nagyszerű győzelem lett belőle

Nehéz mérkőzés várt az NB II-ben szereplő Kiskőrösi KSK férfi kézilabda csapatára a bajnokság 17. fordulójában. A fiúk hazai pályán a Nagykanizsai Izzó SE csapatát.

-Hirdetés-

A mérkőzés előtt a tabellán mindössze egyetlen pont volt a különbség a két gárda között a kiskőrösiek javára. Ennek ismeretében mindkét csapat tudta, hogy „négypontos” mérkőzésen lépnek pályára. A kiskőrösiek a második félidőben nyújtott jó játékuknak köszönhetően nyertek 29-21-re (11-11): Csernák – Szamek 2, Reczer, Rohoska 1, Kulcsár, Thiesz 6, Gucsi 2. Csere: Wágner, Vass 5, Szabó T. 6, Kulcsár, Kromholcz, Harangozó, Harcos, Dózsa 5, Szabó M. 2, Szentgyörgyi. Edző: Horváth András.

A mérkőzés elején a vendégek kezdtek jobban és 3-8-ra elhúztak. Ekkor Horváth András edző időt kért, hogy rendezze a hazai csapatban a sorokat. Ekkor sok hibát vétettek a kiskőrösiek támadásban és védekezésben egyaránt. Az időkérés után összeszedettebbé vált a hazaiak játéka és nagy küzdelemben az első játékrész végére kiegyenlítettek (1-1-11). A szünet után a kiskőrösiek védekezése jóval keményebbé vált, miközben gyors támadásokat vezetve és több alkalomból lerohanásból szereztek gólokat.

A találkozó végére már csak a játékvezetői ítéletek borzolták a kedélyeket. Amikor már szinte eldőlt a mérkőzés – a kiskőrösiek több góllal vezettek -, egymást követően két vendég játékost is kiállítottak piros lappal. A végére még egy hazai kiállítás is maradt, amikor Csernák Gábort a hazaiak kapusát sokadik alkalommal lőtték közelről fejbe és ezért egy kis lökdösődés árán szeretett volna elégtételt venni a hálóőr. Nagyon fontos mérkőzést nyert meg a kiskőrösi csapat a második félidőben nyújtott jó teljesítményének köszönhetően. A találkozó végén a hazai csapat legjobbjának járó üveg bort Csernák Gábor és a születésnapos Szabó Tamás vehette át Harangozó Péter csapatvezetőtől.

Junior eredmény:

Kiskőrösi KSK-Nagykanizsai Izzó SE 29-28 (17-17)

Legjobb góldobók: Harangozó G. 14, Ruskó 5, Bezsenyi Á. 5.

A kiskőrösi felnőtt csapat a győzelmének köszönhetően jelenleg a 8. a tabellán 13 ponttal, a juniorok pedig a 2. helyen állnak.

Filus Tibor

MEGOSZTÁS