Lakossági fórum a 3. sz. választókerületben: érdektelenség, közlekedési rend változások, parkoló hiány a városközpontban

A választókerület önkormányzati képviselője Horváth János a KEVI Petőfi Sándor Általános Iskola egyik osztálytermében várta a lakossági fórum érdeklődőit. A kiskőrösi választókerületi lakossági fórumra igen csekély érdeklődés mutatkozott és mindössze csak néhány lakos jött el.

-Hirdetés-

Az eseményen jelen volt Domonyi László polgármester és a Kiskőrösi Rendőrkapitányság képviseletében Kothencz Zoltán a közlekedési alosztály vezetője. A polgármester beszámolt az önkormányzat által elvégzett fejlesztésekről, beruházásokról és vázolta a közeljövő terveit. A fórum alkalmával elhangzott, hogy a lakosok örülnek a Gorkij utca leaszfaltozásának. Azonban kérték, hogy az utca Katona és Esze T. utca felé eső részeinél az egyértelműbb közlekedési rend miatt helyezzen ki az önkormányzat „elsőbbségadás” táblát.

Felvetődött, hogy a városban több helyen darált kővel vagy murvával szórták le az utcákat és ezen utak a KRESZ szempontjából milyen besorolásba esnek. A jelenlévők megtudhatták, hogy ilyen esetben az aszfalttal borított út számít magasabb rendűnek, egyenrangú utak esetében pedig tábla hiányában a jobbkézszabályt kell betartani. Észrevételezték a lakosok, hogy az Erdőtelki útra kanyarodva nem egyértelműek a Dózsa Gy. úti kerékpárúttal kapcsolatos útburkolati és táblás jelzések. Kérték, hogy a kerékpárutat jelezzék megfelelően táblával és az Erdőtelki úti kereszteződésnél az útburkolatra is fessék fel a megfelelő jeleket.

A Petőfi úti gyógyszertár udvarába való behajtással kapcsolatosan is észrevétel történt, miszerint ki-és behajtani is lehet innen a főútra, ami balesetveszélyes. Itt az önkormányzat kihelyez majd egy táblát, ami jelezni fogja, hogy az udvarba a Petőfi útról kizárólag behajtani lehet majd. Az egyik lakos jelezte, hogy a Kossuth utca elején a régi OTP és a Posta épülete előtt nagyon szűkek a parkolók, a szögletes szegélyek miatt pedig könnyen megsérülhetnek a járművek kerekei. A polgármester elmondta, hogy az utóbbi években, óriási mértékben megnövekedett az autók száma a városban és napi szinten tapasztalni, hogy kevés a parkoló. Keresik annak lehetőségét, hogy hova lehet még parkolót kiépíteni, a Kossuth utcai parkoló szegélyek átépítésének lehetőségét pedig megvizsgálják.

Filus Tibor

 

MEGOSZTÁS