Bács-Kiskun Megyei Gyermek és Ifjúsági Néptánctalálkozó és Minősítő Verseny Kiskőrösön

Idén az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület közreműködésével a Hétszínvirág Oktatási és Kulturális Alapítvány kiskőrösi telephelye rendezte meg a Bács-Kiskun Megyei Gyermek és Ifjúsági Néptánctalálkozót és Minősítő Versenyt, amelynek fővédnöke Pohankovics András, Kiskőrös Város alpolgármestere volt.
 
Kiskőrös és térségének fellépő csapatai a következők voltak:
“TÖPÖRTYÜK” , a kiskőrösi SZÓ-LA-M AMI és a Hétszínvirág Oktatási és Kulturális Alapítvány növendékei, akik kalocsai játékokat és táncot adtak elő. Koruk: 3-7 év.
“TÖKMAGOK”, a kiskőrösi SZÓ-LA-M AMI és a Hétszínvirág Oktatási és Kulturális Alapítvány növendékei, akik somogyi játékokat és táncokat adtak elő. Koruk:7-9 év.
“KIS-CSICSERGŐK”, a kiskőrösi SZÓ-LA-M AMI és a Hétszínvirág Oktatási és Kulturális Alapítvány növendékei, akik Sárközi anyaggal készültek. Koruk: 9-13 év.
“CSICSERGŐK”, a kiskőrösi SZÓ-LA-M AMI és a Hétszínvirág Oktatási és Kulturális Alapítvány növendékei, akik gömöri táncot adtak elő. Koruk: 12-17 év.
– az izsáki Sárfehér néptáncegyüttes táncosai: Csősz Tamás, Perjés Bendegúz és Mezei Kristóf, akik szatmári verbunkot táncoltak, szólóban. Felkészítő tanáruk Bőtös Barnabás.
 
A versenyre érkeztek más településekről is, így Tiszaalpár, Szentes, Dunaföldvár, Kecskemét, Gara, Kiskunhalas és Szegvár is képviseltette magát 1-1 csoporttal vagy szóló táncossal.
 
A kiskőrösi csoportok a következő minősítésben részesültek:
– Töpörtyűk csoport(4-7év): ezüst
– Tökmagok(7-9 év) : ezüst és egy különdíj a legízlésesebb színpadi megjelenésért ,
– Kis-Csicsergők csoport(9-13 év): arany minősítés,
– Csicsergők csoport (13-17 év) : ezüst

Felkészítő tanáraik: Horváth Katalin és Kaponya László,  Pogrányi Miklós és zenész barátai pedig a zenét szolgáltatták a kiskőrösi csapatoknak.

-Hirdetés-
MEGOSZTÁS