A megyei I. osztályban szereplő Soltvadkerti TE férfi kézilabda csapata mozgalmas tavaszi szezont él meg. Miközben a csapat hétről-hétre játssza le a bajnoki mérkőzéseitaz edző személyében is változás történt.

-Hirdetés-

A csapatot Juhász István irányította és vezette győzelemre még a 14. fordulóban, amikor a fiúk nagy bravúrt végrehajtva nyertek a dunaföldvári Holler UFC otthonában 30-29-re. A siker értékét növeli, hogy az érmes helyekért harcoló gárdát győztek le. Ezt követően váltotta a kispadon a szakembert Nagy Imre, aki már két éve játékosként segíti a klubot, így jól ismeri a vadkerti csapat képességeit.

Az új szakvezető irányításával a fiúk hazai pályán kikaptak a Kiskunmajsától 24-16-ra, legyőzték idegenben a Csátesz SE Csávolyt 28-25-re és Bácsalmáson 33-28 arányú vereséget szenvedtek. Legutóbb a bajnokság 21. fordulójában hazai környezetben fogadták a 4. helyezett Tiszakécskét, akik ellen 25-22-re (12-11) nyertek: Vizi V. – Piller 1, Opauszki 7, Kudik, Nyúl Z. 8, Kincses 3, Bakai 4. Csere: Vizi J. (k), Farsang, Lenthár 1, Nagy I., Nyúl P., Pálinkás, Reszl 1, Vida.

A találkozót a vendégek kezdték jobban, de 0-2 után 10-5-re fordított a hazai gárda. Az első félidő végére azonban felzárkóztak 1 gólra a vendégek a hazaiak sok kihagyott helyzete miatt. A szünet után gyorsan 16-11-re módosult az állás, majd jött egy újabb hazai hullámvölgy és 16-15-re felzárkóztak a tiszakécskeiek. A hazai cserejátékosok jól szálltak be a mérkőzésbe, így a találkozó végét jobban bírta erővel a vadkerti együttes, ami már gólokban is megmutatkozott. A két csapat 20-16-os hazai vezetéssel vágott neki a hajrának és a végén már nem forgott veszélyben a hazai győzelem.

A soltvadkerti csapatból ki kell emelni a kapus Vizi Valentin teljesítményét, aki több hétméterest és ziccerek sorozatát hárította nagy bravúrral. A vadkerti gárda győzelmének köszönhetően a 8. helyen áll a tabellán 17 ponttal.

Filus Tibor

MEGOSZTÁS