Április 8-án került megrendezésre a Magyar Apostoli Egyház kiskőrösi gyülekezetében a “Befőzünk” című női konferencia. A közösség nőkkel foglalkozó missziója, a Női Apostoli Országos Misszió (N.A.O.MI.), a helyi gyülekezet segítségével szervezte meg ezt alkalmat, hogy az érdeklődők együtt fejlődhessenek és szorosabb kapcsolatot építhessenek egymással. A résztvevők több helyszínről érkeztek: Kiskőrös, Kecel, Kelebia, Tompa, Kiskunhalas, Kecskemét és Orosháza. A közösségbelieken kívül voltak továbbá jelentkezők a Baptista,a Katolikus, és a Pünkösdi egyházból is.

-Hirdetés-

         A rendezvény alapgondolata a Bibliában található Szent Lélek gyümölcseiről szóló rész volt:

De a Léleknek gyümölcse: szeretet, öröm, békesség, béketűrés, szívesség, jóság, hűség, szelídség, mértékletesség. Gal. 5,22 (Károli G. Fordítása)

         Ezt a témakört járta körül előadásaiban a Budapesti Autonóm Gyülekezetből érkező Fóris Rita, aki többek között arról beszélt, hogyan lehet maradandóvá tenni és “tartósítani” ezeket a gyümölcsöket a minden napi életben. Elmondta, hogy a termés a kertben is hosszú idő alatt érik meg, ugyanígy az emberi életben is  ezek a tulajdonságok lassan “nőnek fel”, ezekben  fejlődni lehet és kell is.

         Az előadások mellett a csoportos beszélgetéseken keresztül a hölgyek megoszthatták gondolataikat és személyes tapasztalataikat a témával kapcsolatban. A közös teázások, az együtt éneklés és a bensőséges csevely lehetőséget adott arra,hogy a résztvevők közelebb kerüljenek egymáshoz, és értékes kapcsolatok alakuljanak ki.

 
 Szöveg: Rácz-Porondi Diana
 
MEGOSZTÁS