A Birkás Bor és Pálinka Ház ezúttal az első Bor és Csokoládé Fesztiválra invitálta 2017. április 8-án a csokoládé és borkedvelőket. A bor és csokoládé összekóstolása már többé-kevésbé ismert. A borcsokoládék azonban valódi különlegességnek számítanak mind a bor, mind a csokoládékedvelők körében. Bor + csokoládé = borcsokoládé, vagyis a Borcsoki.

-Hirdetés-

A bor és csokoládé hazánkban még ritkaságszámba menő házasítása eddig nem ismert új ízvilágot tár fel kóstolói előtt. A bornak és a csokoládénak sokkal több közös vonása van, mint azt gondolnánk. A több száz ízt egyesítő csokoládé a bor egyes jegyeit kitakarja, míg gyümölcsös ízeit felerősíti. Az eredmény egy meglepően izgalmas, új és egyedi ízharmónia. A Birkás Borház Borcsoki édessége, az étcsokoládé táblába zárt fehér csokoládékrém, melyben kevés bor is helyet kap. Kézművessége többféle, rosé és vörösborral töltve testesül meg.

A Borház kínálatában, saját boraikat felhasználva, ötféle ízben készülnek a Birkás Borcsokoládék: Jégbor, Chardonnay, Kékfrankos, Cserszegi fűszeres és Kékfrankos Rosé, 100 grammos, exkluzív csomagolásban. A csokik íze úgy érezhető a leginkább, ha a hozzá harmonizáló bort fogyasztunk hozzá.

Birkás Zoltán, a Borház vezetője elmondta, “Ez a csoki más dimenziókat jelent a mai csokigyártásban! Valami újat szerettünk volna alkotni, ebben egy kreatív csokimester segíti munkánkat!”

A fesztivál alkalmával Borcsokoládé mellett néhány más kézműves csokoládé, családi csokimanufaktúra is bemutatkozott. A helyszínen lehetőség volt csokoládét kóstolni és ellesni a csokikészítés fortélyait.

 Faragó Gábor

MEGOSZTÁS