Ma délelőttre gyülekezett a rengeteg kisgyermek Kiskőrösön arra a programra, amelyet a Petőfi Sándor Művelődési Központ szervezett.

-Hirdetés-

A gyerekek izgatottan keresték, hogy hol vannak az élő nyuszik, miket lehet készíteni. Nagyon élvezték a kifújt tojások festését, amiket haza is vihettek a család otthoni tojásfájára és ezen kívül festettek tojásokat a város Tojásfájára is. Gyönyörűbbnél gyönyörűbb hímes tojások születtek az apróságok nagy-nagy örömére. Boldogan és büszkén akasztgatták ki a műveket száradni, hiszen tudták, hogy az ő tojásuk is díszíteni fogja a városunk Tojásfáját.

A nagyobbak készíthettek még tojásdekorációkat ablakba, ajtóra, a legkisebbek színezhettek papírtojásokat. Mindenki megtalálta a kedvére való elfoglaltságot, sőt akadtak olyan ügyes kis kézművesek is, akik minden asztalnál csináltak valami kis csodát.

Ezután „pihenés” gyanánt következett a mókás tojásvadászat a főtér parkjában. Hihetetlenül ügyes volt az aprónép, mindenki talált műanyagtojást, amit aztán meglepetés csoki nyuszira válthatott.

Az üdítő mozgás után sokan visszatértek az asztalokhoz, szorgoskodtak tovább, az apróságok simogatták a gyönyörű fekete nyuszikat.

Hatalmas sikert aratott a gyerkőcök és szüleik körében is a répatorta, a szervezők alig győzték vágni a finomságot. Mindenki nyugtázta, hogy a répából is milyen szuper édesség készíthető, sokan kérték a torta receptjét.

Hétvégén minden apróság megcsodálhatja a Város Tojásfáját és megpróbálhat rátalálni a saját kezűleg készített művére.

Fotó: Orcsik Zalán

MEGOSZTÁS