Izgalmas végjátékban nyertek a soltvadkertiek

A megyei I. osztályban szereplő Soltvadkerti TE labdarúgó csapata a bajnokság 23. fordulójában hazai pályán fogadta a Bácsalmás együttesét. Nem voltak könnyű helyzetben a soltvadkertiek, hiszen a csapat négy fordulón keresztül nem tudott nyerni és legutóbb 6-1 arányú vereséget szenvedtek Kecskeméten.

-Hirdetés-

Most a bronzéremért küzdő Bácsalmás volt az ellenfél, akiket 2-1 (1-1) arányban győztek le: Frittmann – Radics, Szarka, Gyenizse (Frei), Szentmiklósi, Andróczki (László), Csupity (Pekker), Szalai, Varga, Torma, Papp. Edző: Ugrai Imre.

A találkozó első része kiegyenlített játékot hozott. Az első nagy helyzetet a vadkertiek jegyezhették fel, amikor a 22. percben Papp fejese a kapufán csattant. Ezt követően egy megpattanó lövés a hazaiak hálóőre Frittmann fejéről csorgott a kapufa mögé – szerencséje volt a hazaiaknak. A vezetést egy beívelés után Papp szerezte meg a soltvadkertieknek, miután a 28. percben egy lecsorgó labdát passzolt közelről a hálóba a védők gyűrűjében (1-0). A 43. percben nem sikerült egy támadásnál a vadkerti védőknek felszabadítani és a középen üresen maradt bácsalmási csatár mintegy 10 méterről lőtte be az egyenlítő találatot (1-1).

A szünet után a hazaiak kezdeményeztek többet, de igazán nagy gólhelyzet egyik kapu előtt sem adódott. A 79. percben a bácsalmási Princz megkapta második sárga lapját, így a kiállítás sorsára jutott. Érdekes módon az emberelőny a soltvadkertieket zavarta meg jobban és a bácsalmásiak veszélyes támadásokat vezettek. Ezek során a labda László kezére pattant, amiért büntetőhöz jutottak a vendégek az asszisztens jelzésére a 85. percben. A tizenegyest nagy bravúrral hárította Frittmann. Az izgalmak tovább fokozódtak és a 42 percben egy szép hazai akció végén, jobb oldali beadást követően Szentmiklósi szerezte meg a 2-1 soltvadkerti győzelmet jelentő találatot.

Ifjúsági eredmény:

Soltvadkerti TE-Bácsalmás 2-2 (1-2)

Gólszerző: Németh P., Lévai.

Filus Tibor

MEGOSZTÁS