Evangélikus Egyházi Óvoda bálja Soltvadkerten

Április 22-én tartotta az Evangélikus Egyházi Óvoda ez évi jótékonysági bálját a sportcsarnokban.
A vendégeket először Homoki Pál köszöntötte az evangélikus egyházközösség nevében.
Nagy örömmel látta, hogy ilyen nagy létszámban jelentek meg és sok új arc is részt vesz a bálon. Az idei év a reformáció jegyében telik. A reformáció legfontosabb mondanivalója a megújulás, a visszatérés a régi gyökerekhez hitben, tartásban. Ezen az estén visszatérnek azokhoz az értékekhez, amelyek mentén elindultak. Ezek többek között az összetartás, összetartozás, szeretet, közösség. Zárásként azt kívánta, hogy mindenki érezze jól magát az este folyamán. Mind a régi visszatérő vendégek, mind az új vendégek egyaránt.

-Hirdetés-

BONASERA…ezzel az olasz köszöntéssel köszöntötte a bálozókat és a meghívott vendégeket.
Meghívott vendégek:
Lupták György esperes püspökhelyettes, Font Sándor országgyűlési képviselő, Dr. Viszkók Zoltán jegyző, Péczka Ferenc felügyelő,  Maki Pál lelkész, Szentgyörgyiné Szlovák Mária a kiskőrösi Petőfi Sándor evangélikus gimnázium igazgatónője, Dénes Istvánné a kiskőrösi evangélikus harangvirág óvoda vezetője, Opauszki Gáborné egyházi munkatársuk.

Először 1999-ben rendezték meg a tavaszköszöntő báljukat, melyet azóta is hagyományosan április havában szerveznek meg, az egyházi szokásokat tiszteletben tartva, kihagyva a hamvazószerdától húsvét hétfőig tartó böjti időszakot. Húsvét után köszöntik a tavaszt, a feltámadást, a természet ébredését ezzel a családi rendezvénnyel.

Az idén egy kedves ballagó édesanya kérésének eleget téve olasz stílusban alkották meg a báli dekorációt, étkeket, s a felnőttek éjféli táncát is olasz slágerek fogják kísérni. A hagyományokhoz híven elbúcsúztak a ballagó szülőktől, s megköszönték a sok-sok éven át kapott támogatásukat egy szál el nem hervadó virággal s köszönőlevéllel:
Sámel János és Gácsi Renáta, Farsang László és Farsang Lászlóné, Lehoczki Ferenc és Lehoczkiné Kardos Georgina, Berger Ildikó, Klam Gábor és Huszár Andrea.
Első alkalommal osztották ki a HŰSÉGEMLÉK plakettet:
Bergmann Mónika, Schuller Helga és Barcsik Beáta kapta.
Köszönetet mondtak továbbá Lénárt Tamásnak is, aki a hátteret álmodta  és valósította meg.

Az este a gyermekek magyar-olasz nyitótáncával kezdődött meg, melyet az óvónők tanítottak be.
A Keceli Fürtös vendéglő magyar és olasz ételkülönlegességei vártak a bálozókra.
A Korona Cukrászda olasz süticsodáival lepte meg a résztvevőket.
Éjfélkor a szülök-nevelők tánca olasz slágerek kíséretében. Koreográfus: Kévés Andor.
Egész este a PartYssimo együttes biztosítja a talpalávalót.

Hachbold Éva

MEGOSZTÁS