Kiskőrösi kézisek bravúrja: döntetlen a bajnok Kalocsa ellen

Az NB II-ben szereplő Kiskőrösi KSK férfi kézilabda csapata a bajnokság 20. fordulójában megyei rangadóra készülhetett. A fiúk ezen a napon hazai környezetben fogadták a már bajnoknak tekinthető Kalocsai KC együttesét.

-Hirdetés-

A mérkőzésre szép számú hazai szurkoló látogatott ki és a vendégeket is sokan elkísérték, így minden adott volt a jó hangulathoz. A mérkőzésen nem bírtak egymással a csapatok, mely 27-27 (12-13) arányú döntetlennel ért véget: Polyák – Szamek 2, Dózsa 2, Rohoska 2, Kulcsár, Thiesz 3, Gucsi. Csere: Torgyik J. (k), Szabó T. 9/3, Wágner, Ruskó, Kromholcz, Harangozó G. 6, Vass 3, Harcos, Szentgyörgyi. Edző: Horváth András.

Óriási taktikai csatát és nagy küzdelmet hozott a mérkőzés. A kiskőrösiek az első félidőt igen szoros eredménnyel zárták, ezért a szünet után is nyílt mérkőzésre lehetett számítani. A második félidőben több góllal is elhúztak a vendégek, de a hazaiak nem adták fel és a végjátékban sikerült ledolgozniuk a hátrány. A második félidőben egy szabálytalanság miatt Dózsa Tamást piros lappal kizárták, de a többiek jól pótolták a hiányát. Az izgalmak az utolsó másodpercekben csúcsosodtak ki, amikor 26-27-es állásnál a kiskőrösiek részéről Szabó Tamás egy időntúli hétméterest értékesítve kiegyenlített. A mérkőzés végén Szabó Tamás két hétméterest is gólra váltott, így ő vehette át Harangozó Péter csapatvezetőtől a legjobb hazai játékosnak járó üveg pezsgőt.

A bravúros döntetlenének értékét növeli, hogy a kalocsaiak az eddig lejátszott találkozóik során mindössze két vereséget szenvedtek, a többi mérkőzésüket megnyerték. A kiskőrösiek jelenleg a 8. helyen állnak 14 ponttal.

Filus Tibor

MEGOSZTÁS