SolA megyei I. osztályban szereplő Soltvadkerti TE férfi kézilabda csapata a 23. fordulóban hazai pályán fogadta az EuroScale Kecskemét I. csapatát. A megyeszékhely gárdája a találkozó előtt a 6. helyen volt 24 ponttal, a soltvadkertiek pedig a 8. helyen álltak 19 ponttal.

-Hirdetés-

Az ősszel a két együttes szoros csatát vívott egymással, amikor a kecskemétiek nyertek pályaválasztóként 29-27-re, így volt miért visszavágniuk a soltvadkerti fiúknak. Jó előjel volt, hogy a csapatot néhány forduló óta edzőként vezető Nagy Imre jól összefogta a fiúkat és irányításával több mérkőzést is megnyertek a tavasz folyamán. Most is sikerült győzniük a vadkerti fiúknak, miután 37-32 (18-13) arányban múlták felül ellenfelüket: Vizi V. – Reszl 2, Opauszki 9, Piller 5, Nyúl Z. 9, Bakai 7, Kincses 3. Csere: Vizi J. (k), Antal (k), Farsang, Kudik, Nagy I., Nyúl P., Vida. Edző: Nagy Imre.

A találkozó első része szoros küzdelmet hozott és felváltva vezettek a csapatok 1-1 találattal. A hazaiak idegesen, sok technikai hibával játszottak ekkor. A vendégek 8-7-es vezetését követően előbb egy hazai, majd vendég időkérés következett. Ezt követően megváltozott a játék képe, rendezte sorait a hazai együttes és előbb átvette a vezetést (9-8), majd a félidő végére fokozatosan növelte előnyét.

A második játékrészben is végig a vadkertiek akarata érvényesült. Ugyan felzárkózott 2-3 gólra is a kecskeméti együttes, de egyenlíteni nem tudtak. A végjátékban szép gólokkal aratott nagyszerű és magabiztos győzelmet a soltvadkerti együttes.

A csapat jelenleg a 8. helyen van 21 ponttal. A fiúk legközelebb április 28-án (péntek) lépnek pályára, amikor térségi rangadót játszanak hazai környezetben a Kecel KC csapata ellen 19.30 órai kezdettel.

Filus Tibor

MEGOSZTÁS