Az óvodások közétkeztetését ellátó Bakos és Társai Bt. a napokban adta át a Pallasz Athéné Egyetem Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskola és Óvoda Bocskai és Kaszap utcai telephelyein a melegítőkonyha új bútorait, eszközeit.

-Hirdetés-

Az óvodák tálalókonyháiban olyan korszerűsítő beruházás valósult meg, melynek eredményeként a már régóta vágyott bútorzat, berendezés és konyhai gépek cseréje, pótlása megtörténhetett.

Új, rozsdamentes munkaasztalok, állványok, fali tároló szekrények, tányércsepegtetők kerültek felszerelésre, illetve a konyhai nagygépek, így a hűtőszekrények, mosogatógép cseréje is sor került.

Az 5,5 millió Ft-os beruházás minőségi ugrást jelent az óvoda életében – mondta Dr. Horváth Ágnes, a Pallasz Athéné Egyetem rektorhelyettese, az április 28-án tartott sajtótájékoztatón.

Bakos Tamás ügyvezető kiemelte, hogy a gyermekétkeztetés minőségének elsőrendű mutatója az élelmiszerbiztonság, amelynek fokozásához ez az általuk foganatosított fejlesztés jelentősen előrelépés.

A korszerűsítés hozzájárul az egészségtudatos táplálkozás feltételrendszerének megteremtéséhez, a gyermekek egészséges életmódra nevelésének hatékonyabbá tételéhez is -fűzte hozzá Barta Zsuzsanna, a gyakorlóintézmény megbízott intézményvezetője.

A pozitív irányú változás örömet jelent az óvoda dolgozóinak, lelkesen vették birtokukba a dajka nénik a megújult konyhákat, jó látni, megtapasztalni, hogy az új berendezések, gépek megkönnyítik az óvoda technikai dolgozóinak munkavégzését. A konyhába bekukkantó gyerekek lelkes izgalommal adták tovább a meglepetést jelentő hírt társaiknak – mesélte Ráczné Oláh Edit intézményegység-vezető.

Ádám Ferencné, a PAE Pedagógusképző karának dékánhelyettese arra tért ki, hogy a gyakorlatukat az óvodában teljesítő óvodapedagógus-jelölt hallgatók szempontjából is jelentős a fejlesztés. A gyakorlóintézményben mintát kapnak későbbi pályájukhoz, nem csak a nevelőmunka, hanem az egészséges, kulturált környezet vonatkozásában is.

Az intézmény köszönetét fejezte ki a Bakos és Társai Bt. ügyvezetőjének a 4 konyha megújításáért, melyet a sajtótájékoztató végén az óvodások által átadott, színes rajzaikat tartalmazó album koronázott meg.

Forrás: Pallasz Athéné Egyetem honlapja

 

MEGOSZTÁS