Április utolsó szombatján tartotta a soltvadkerti Arany János úti Óvoda és Bölcsőde a szokásos Családi Napját.

-Hirdetés-

Talán a hideg reggel, és a szeles délelőtt volt az, ami visszatartotta a szülőket, és láthatóan kevesebben vettek részt rajta a tavaly megrendezetthez képest. Amit viszont nem befolyásolhatott az időjárás az a mérhetetlen jókedv, és kacagás, ami végig kísérte az óvónők és dajka nénik színházakat megszégyenítő előadásukat, Az öreg halász, és a nagyravágyó felesége című mese előadása!

Az öreg halász feleségének utazgatása során elveszett a kincses láda tartalma, aminek a megkeresésére a gyerekeket kérték fel, és minden megtalált kincs után járt egy-egy cukorka. Ezzel el is kezdődtek a különböző programok. Volt halpikkely festés körömlakkal, kavics festés, horgászos játék, barkácsolás ahol polipot, halat, békát, hajót lehetett készíteni, valamint kerámia hal készítés. A zsákbamacska akkora siker volt, hogy percek alatt elfogyott!

Ha betért valaki az óvoda „kiállító” termébe, megtekinthette a gyerekek álltal készített kerámia kiállítást. Aki meg közben megéhezett, vagy megszomjazott az belekóstolhatott a gyerekeknek a Király Pék által felajánlott helyben sütött székely kifliébe, vagy a kenyérlángosba, süteményekbe, vagy kortyolhatott a jóízű szörpökből.

A rendezőség nagyon szépen köszöni az adományokat, amit a gyermekek javára fordítanak!

MEGOSZTÁS