Nemzetiségi nap a KEVI Evangélikus Iskolában

A KEVI Evangélikus iskola idén másodszor kért és kapott támogatást Kiskőrös Város Német Nemzetiségi Önkormányzatától az úgynevezett „Trachttag” megszervezésére.

-Hirdetés-

Az általános iskola 3-4. osztályos németül tanulói diákjai valamint az intézmény 8-11. évfolyamos diákjai vehettek részt a Művelődési Házban tartott rendezvényen, 28-án pénteken délelőtt.

A rendezvény célja az volt, hogy a diákok képet kapjanak a magyarországi németek történetéről, szokásairól, népviseletükről, megismerjenek néhány környékünkön található sváb települést, mint pl. Császártöltés, Hajós, Nemesnádudvar, legyen információjuk arról, mi is az a nemzetiségi önkormányzat, milyen szervezetei ill. feladatai vannak.

A diákoknak Kincses Mihályné és Imre-Szilágyi Katalin tanárnők tartottak diavetítős prezentációt az említett témákról. A kicsik érdeklődőbbek voltak, mint a nagyok és az előadásokban tevékenyen részt is vettek. Utána mindkét csoport ezekhez kapcsolódó feladatokat kapott, amelyeket kis csoportokban oldottak meg. Kreatív feladatként a kicsik „puzzle”-t kaptak, a nagyobbak csomagoló- és krepp papírból népviseleti ruhadarabokat készítettek, pl. mellényt, kötényt, szoknyát, kendőt.

Kincsesné Éva

MEGOSZTÁS