Kilencedik alkalommal került megrendezésre 2017. április 29-én az Izsáki Tészta Majális a Vino étterem véndiófás kerthelyiségében, amelyhez a tészta alapanyagot az Izsáki Házitészta Kft. biztosította. Ezúttal is a hagyományos népi tésztaételek mellett, újszerű ízekkel és technológiával készült finomságok is készültek. A családias hangulatú főzés mellett más kiegészítő programok is helyet kaptak.

-Hirdetés-

A tésztamajálishoz kapcsolódóan rendezték meg a XI. Röplabdászok Mixröplabda Tornát az Izsáki Sportcsarnokban, amelynek az eredményhirdetése és közös vacsora a Vino étteremben zajlott.

Szintén a tésztamajálishoz kapcsolódóan nyitotta meg kapuit, ÉLETÜNK ÁLDÁSAI Erdélyi Magyar Motívumok címmel, Márki Nóra Jázmin festőművész képeiből rendezett kiállítás, amely egy hónapon keresztül tekinthető meg a Vino étteremben.

Erre az alkalomra időzítette a Vino étterem a Kolon Café részlege megnyitását, ahol kézműves fagylalt, kávé és süteménykülönlegességek kínálata mellet, környezetünk természeti értékeinek bemutatása is helyet kapott. A kávézó falait Turóczi Tiborc természetfotós képei díszítik, valamint, a Kiskunsági Nemzeti Park és a Futóhomok Természetvédelmi Egyesület közreműködésével, aktuális turista információs térképek és kiadványok is megtalálhatóak lesznek.

Természetesen a főszerep a főzésé volt. A hűvös, szeles időjárás sajnos az idén sem kedvezett a résztvevőknek, de mindez nem szegte kedvét a csapatoknak, és a megszokott vidám hangulatban készültek az ételek. A tésztamajális nem igazi főzőverseny, itt minden résztvevő részesült valamilyen elismerésben. A tésztamustra zsűri tagjai a tálalás és az ízek mellett a főzőhely kialakítását és csapat árasztotta hangulatot is értékelte. Az idén a Vándorfakanalat a kunadacsi Szél István és csapata nyerte.

A főző csapatok és az idelátogatók jó hangulatát tovább fokozta a Folyondár zenekar muzsikaszója, a Sárfehér Néptáncegyüttes bemutatója és Gulyás Laci vándorkomédiás huncut meséi. Az esti tésztabálon a Sonnyside bulijával zárult az idei tésztamajális.

Faragó Gábor

MEGOSZTÁS