Petőfi Túra: 757-en teljesítették sikeresen

Idén 14. alkalommal rendezte meg a Petőfi Túrát a kiskőrösi Eltájolók SE. Az eseményre most 812-en adták le nevezésüket. Az április 29-re meghirdetett túrán kellemes „túraidőben” – nem volt nagyon hideg és hőség sem – gyalogolhatták vagy kerékpározhatták végig a résztvevők a különböző távokat, amely során egy kicsit betekintést nyerhettek a környék természeti értékeibe is.

-Hirdetés-

A rajt hely Kiskőrösön a művelődési ház volt, ahonnan nagy számban vágtak neki kerékpárosok és gyalogosok, a különböző távoknak. Az eseményt szervező Eltájolók SE elnöke Döme Géza elmondta, hogy idén új elem volt az, hogy a 70 km-es távon indulók rajthelyének Izsák adott otthont és a 15 km-es gyalogtúra utolsó szakasza a zöld réten keresztül érkezett a kiskőrösi Kassai utca végéhez. Nagyon pozitívan értékelte a túrát, amely után a területeket bejárva elvétve találtak csak eldobott papírdarabokat vagy egyéb szemetet.

Örömteli, hogy a környeztünk megóvására is egyre jobban odafigyelnek a résztvevők. Az előmunkálatok azért okoztak meglepetést, mivel Rigó László mezőőrrel több helyen is felleltek illegális szemétlerakó helyeket. Kiemelte, hogy az egyesület segítségére volt a kiskőrösi Egészségfejlesztési Iroda, az István Borház Kft., a Nemzeti Park, a Közúti Múzeum, a kiskőrösi és az izsáki művelődési ház dolgozói.

A bélyegző pontoknál és a megállóknál a helyi gimnázium és a Wattay középiskola diákjai, valamint az egyesület tagjai segédkeztek. A kora reggeli indulást követően a túra utolsó teljesítői a 70 km-es gyalogtúráról érkeztek be 22 óra körüli időben. A korábbi évekhez hasonlóan most is az ország szinte minden részéről érkeztek túrázók, akik közül csupán egy rosszullétet jegyezhettek fel a kevés folyadékbevitel miatt. Az indításnál idén tesztelték első alkalommal a digitális programjukat, amely jól vizsgázott és csak apróbb finomításokat szorul. Jövőre rendezik a 15. jubileumi Petőfi Túrát április utolsó hétvégéjén, amire több meglepetéssel is várják az érdeklődőket.

A túrán összesen 812-en adták le nevezésüket, akik közül nem indultak el 28-an, feladták valamelyik távot 27-en, így 757 fő volt a sikeresen teljesítők létszáma.

A 15 km-es gyalogos távon: benevezett 248, nem indult 4, feladta 18, beérkezett 226.

A 20 km-es gyalogos távon: benevezett 296, nem indult 10, feladta 2, beérkezett 284.

A 40 km gyalogos távon: benevezett 140, nem indult 9, feladta 5, beérkezett 126.

A 40 km kerékpáros távon: benevezett 4, nem indult 0, feladta 0, beérkezett 4.

A 70 km gyalogos távon: benevezett 9, nem indult 0, feladta 0, beérkezett 9.

A 70 km-es kerékpáros távon: benevezett 9, nem indult 1, feladta 0, beérkezett 8.

Az 55 km-es kerékpáros távon: Benevezett 68, nem indult 0, feladta 2,beérkezett 66.

A 90 km-es kerékpáros távon: benevezett 38, nem indult 4, feladta 0, beérkezett 34.

Filus Tibor

MEGOSZTÁS