Színvonalas szórakozás a Petőfi Kulturális Fesztiválon

Április 30-án ismét megrendezték Kiskőrösön a Petőfi Kulturális Fesztivált, ezúttal a város új főterén. Már a délelőtti ünnepélyes megnyitóra is igen sokan eljöttek, hála a remek időnek, amely végül megkegyelmezett a fesztivál szervezőinek, a Kiskőrös Kultúrájáért Egyesület csapatának.

-Hirdetés-

A megnyitó ünnepségen Domonyi László polgármester köszöntötte a vendégeket, őt követte a Hétszínvirág Alapítvány Kis Csicsergők néptánc csoportjának bemutatója, majd Rideg László a megyei közgyűlés elnöke nyitotta meg a fesztivált.

Majd egy szakmai konferencia kezdődött a Művelődési Központban, ahol telt ház előtt folyt a beszélgetés a három hazai legnagyobb kulturális és hagyományőrző fesztivál szervezőivel, múltjukról, jelenükről és tervezett jövőjükről. A kerekasztal beszélgetésen részt vett Csapláros Andrea a Savaria Történelmi Karnevál, Varga Zoltán a Kurultaj, és Fülöp Tibor Zoltán a Tavaszi Emlékhadjárat szervezőcsapatából. A konferenciára a Civil Információs Centrum által, sokan szervezetten érkeztek a régió településeiről.

A konferencia közben, a főtéren a Százszorszép Óvónői Bábcsoport tartott előadást a kisgyermekes családoknak, akik a Három Kismalac című produkciójukat mutatták be.

A délután már a zenéről és a kikapcsolódásról szólt. Fellépett a kisteleki Good Company zenekar valamint sokak örömére Ferenczi György és a Rackajam is ellátogatott Kiskőrösre egy fellépés erejéig, akiket szép számú és lelkes közönség fogadott a Petőfi szobornál felállított második színpadon.

A zene mellett irodalmi előadásokon is részt vehettek a kilátogatók, mivel a fesztivál vendégeiként Varró Dániel és Benkő László írók is megjelentek, akikkel Turán Istvánné, a Petőfi Sándor Városi Könyvtár igazgatója beszélgetett, sok érdeklődő előtt.

Ismét nagy sikere volt a Levendula Gyermekparknak, az 1848-as huszár és honvéd hagyományőrzőknek, valamint a Művészparknak is. Az újdonságnak szánt Filmcsarnok is sikeres volt a Szarvas előtti filmsátorban, folyamatosan érkeztek a rövidfilmeket megtekintők, elsősorban a fiatalok köreiből. A fesztivál záróműsorának szánt színházi előadásra minden jegy elkelt az utolsó pillanatra, így telt ház előtt játszotta el a kecskeméti Katona József Színház társulata a nemrégiben még műsorukon lévő János Vitéz daljáték felfrissített változatát.

Az eseményre nem csak a helyiek látogattak ki, hanem sokan más településekről érkeztek, amely fontos lehet a fesztivál jövője szempontjából is.

Fotó: Orcsik Zalán

MEGOSZTÁS