Fischer Iván saját álmát váltotta valóra, amikor több mint harminc évvel ezelőtt megalapította a Budapesti Fesztiválzenekart. Az együttes filozófiájának magja az átélt, igényes muzsikálás, és az új utak keresése.

-Hirdetés-

A zenekar munkája a kockázatvállalásról, a kezdeményezésről, az eredeti ötletek megvalósításáról szól, amit a közönség vele együtt élhet át. Minden hangverseny élvezetes felfedezőút a zene feltérképezetlen tájaira, új horizontok felé, ahol a felcsendülő művek váratlanul, a meglepetés erejével hatnak, mintha legeslegelőször szólalnának meg.

Az együttest az új és ismeretlen iránti nyitottság, a kíváncsiság és a részletekre történő odafigyelés igénye vezérli. A zenéhez való innovatív hozzáállás, a zenészek elhivatottsága, a megalkuvás nélküli igényesség eredményeképpen a BFZ – legfiatalabbként – bekerült a világ tíz legjobb szimfonikus zenekara közé.

A Budapesti Fesztiválzenekar Barokk együttese ezen a héten 12 helyre látogat el, tegnap Kiskőrösön lehetett látni és hallani őket a Római Katolikus templomban.
Csodás koncertet adtak, a nézők is nagyon élvezték.

Szöveg: www.bfz.hu

Fotó: Orcsik Zalán

 

MEGOSZTÁS