A TAO támogatásnak köszönhetően komoly fejlesztések indulhatnak meg a Kiskőrösi Városi Sporttelepen. Itt nagyobb jellegű fejlesztés a 70-es években volt, így már nagyon ráfért a sporttelepre, hogy a mai kor követelményeinek és igényeinek megfelelő irányba haladjon.

-Hirdetés-

A Kiskőrös LC elnöke Dulai János elmondta, hogy egy sikeres TAO pályázatnak köszönhetően történhet nagyberuházás a sporttelepen. Az elmúlt hétvégén labdarúgók, szülők, edzők, csapatvezetők és szurkolók serénykedtek az öltöző épületnél. A segédmunkát adták az az épület belső részeinek bontása során. Az öltőző teljes belső része felújításra kerül és közfalak bontásával a helyiségek elosztását is átalakítják. Mindeközben a külső területen is folynak a munkálatok. Az öltöző melletti nyárfás részen kivágásra kerültek a fák és már a területrendezési munkálatok folynak. Itt nagy változás lesz, ugyanis a játékoskijárót áthelyezik az Agrikon felőli kerítés mellé és a szögletzászló irányából lehet majd ezen keresztül megközelíteni a labdarúgó pályát. A vasszerkezet nem lesz szétdarabolva, hanem a teljes szerkezetet felhasználják – áthelyezik – és ebből alakítják ki az új játékoskijárót.

A kivágott nyárfák helyén a tervek szerint kelet-nyugati fekvéssel egymás mellett párhuzamosan két kispályás műfüves labdarúgó pályát alakítanak ki villanyvilágítással. Az öltöző épület régi klubszoba felőli részénél lesz kiépítve az a bejárati ajtó, amelyen majd a csapatok közlekedhetnek. Az elképzelések szerint a munkálatok az idei évben befejeződnek. A beruházás alatt kezdetben még két öltözőt használhatnak a labdarúgók, valamint szükség esetén a szomszédos jégkorong csarnok is ad helyet a csapatoknak.

MEGOSZTÁS