Kiskőrösön járt az erdélyi Alsósófalvi Református Énekkar

Múlt hétvégén Kiskőrösre látogatott az erdélyi Alsósófalvi Református Énekkar, akik szombaton és vasárnap léptek fel a városban. A kórus a Kiskőrösi Kötőrúd Egyesület és a Kiskőrösi Református Gyülekezet meghívására érkeztek Kiskőrösre, mivel 2013 óta jó barátságot ápolnak a kórussal és a településsel.

-Hirdetés-

A kórus először szombat délután egy zenés áhítat keretén belül lépett fel a Református Imaházban. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Pohankovics András Kiskőrös Város alpolgármestere, aki egyben köszöntötte az alsósófalvi kórustagokat.

A vasárnapi nap folyamán két alkalommal is felléptek, egyszer a 10 órai református istentiszteleten, azt követően pedig a Petőfi-szobornál énekeltek, így a város többi lakója is megnézhette, meghallgathatta a kórus előadását.

Összesen 30 tagból álló alsósófalvi kórus egyházi és népdalokat énekelt, ezek mellett még elhangzott a Magyar Himnusz és a Székely Himnusz.

A Magyar Himnusz és a Székely Himnusz a Petőfi-Szobornál hangzott el.

Az Erdélyből érkezett kórustagok a környékkel is ismerkedtek vendégségük alatt. Ez idő alatt megtekintették Petőfi Sándor Szülőházát és a költő keresztelési anyakönyvét, ezenkívül még elmentek a kiskőrösi uszodába is. De nem csak Kiskőrösön voltak programjaik, hanem Kaskantyún is, ahol Filus János borász invitálta meg őket borászatába.

MEGOSZTÁS