Az elmúlt hétvégén a soltvadkerti sportcsarnok adott otthont a megyei serdülő kézilabda csapatok döntőjének. A döntőben szerepelt a Soltvadkerti KUSE fiú kézilabda csapata is.

-Hirdetés-

A házigazda fiatalok Forgó Erzsébet edző irányításával nagyon jól helytálltak a legjobbak mezőnyében. Az elődöntőben legyőzték a kecelieket, így az aranyéremért szállhattak harcba. A soltvadkerti csapatról tudni kell, hogy a serdülők mezőnyében engedélyezett 2000-es születésű játékosokkal szemben a gárdát a 2002-es korosztály alkotta, tehát a megengedettnél két évvel fiatalabbak szerepeltek a csapatban. Ennek fényében különösen nagy eredmény, hogy a döntőben a Kalocsai Gézengúzok csapatának idősebb tagjaival is felvették e versenyt. Nagyon szoros mérkőzést vívott egymással a két gárda a 2×20 perces játékidő alatt. Az első félidőben a kalocsaiak vezettek 9-7-re és a mérkőzés alatt több alkalommal is elhúztak három góllal, de a vadkerti fiatalok minden esetben felálltak és kiegyenlítettek. Az utolsó percekben 16-15-re a soltvadkertiek vezettek, de a hajrában nem sikerült a vendégek idősebb átlövőit semlegesíteni, így a kalocsaiak fordítottak és 17-16-ra megnyerték a találkozót. Ezzel az eredménnyel a soltvadkerti serdülők megyei másodikok lettek a korosztályukban.

Szoros véghajrát hozott a soltvadkerti serdülők mérkőzése

Az ezüstérmes csapat tagjai: Tóth Barnabás, Dudás Marcell, Berta Áron, Borboly Benjamin, Opauszki Tamás, Zsikla Ferenc, Szabó Bendegúz, Hirsch Ádám, Kanizsai Kristóf, Nagy Norbert, Veppert Boldizsár, Mészáros Zsombor, Populuska Péter, Debreczeni Gergő.

Filus Tibor

MEGOSZTÁS