Városalapítók Napja Kiskőrös

Itt értesülhetnek a Városalapítók Napja történéseiről!

-Hirdetés-

 

10:00

Már főnek a káposztás ételek a Pozsonyi utcában

Reggel óta különböző finom illatok lengik be a Pozsonyi utcát Kiskőrösön.

A gasztronómiai hétvége második napján már kora reggel elkezdődött a főzés, ahol a zsűri tagjai között tisztelhetjük Lázár séfet is, aki – ahogy fotónkon is látszik – nem állt ellen a kísértésnek, és neki is jól esett a reggeli, erőt adó pálinka. 

A nap folytatásaként a Városi Sportcsarnokban megrendezésre kerül a Polgármester kupa – kispályás teremlabdarúgó bajnokság, illetve ezzel egy időben kezdődik A Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége Dél -Alföldi Régió XXI. Kistérségi találkozója, melynek helyszíne a Petőfi Sándor Művelődési Központ színházterme. 

A Petőfi tér szabadtéri színpadán a Szotyola zenekar várja a gyerekeket egy kis mókára.

20:00

A Városalapítók Napja és Országos Rétes-és Gsztronómiai Fesztivál első napja

Megkezdődött a Városalapítók Napja és Országos Rétes – és Gasztronómiai Fesztivál Kiskőrösön.

A késő délutáni órákban a szlovák népviseletes babák kiállításának megnyitójával kezdődött az első nap, ahol egy néprajzkutató segítségével azt is megtudhattuk, hogyan alakult ki és milyen változásokon keresztül ment végbe a szlovák népviselet.

A továbbiakban a Szilveszter Társulat szórakoztatta az egybegyűlteket színvonalas produkciójával, amely Karinthy Frigyes A bűvös szék című darabjának átdolgozása volt. Köszönjük Supka Évának!

Az estét a Kelemen Kabátban koncertje nyitotta meg. A fiúknak minden korosztályt sikerült megnevettetnie és megénekeltetnie. Akinek pedig ez nem volt elég, az a party sátorban folytathatta a bulizást.

MEGOSZTÁS