Városalapítók Napja Kiskőrös

Itt értesülhetnek a Városalapítók Napja történéseiről!

-Hirdetés-

 

12:10

Rétes sütéssel folytatódott a Város Alapítóknapja

Vasárnap is folytatódik a kiskőrösi Városalapítók Napja sok-sok programmal és ma már a rétessütéssel is.

Összesen 10-en neveztek be a sütőversenyre, amiket már a zsűri javában értékel és 14:00 órakor Lázár Chef fogja kihirdetni az eredményeket.

A délelőtt folyamán a százszorszép Óvónői bábcsoport adta elő a Három Kismalac történtet, azt követően pedig a kiskőrösi Tai-chi Egyesület bemutatóját tekinthették meg a kilátogatók. 11:30 órától pedig a kiskőrösi mazsorettesek mutatják meg tudásukat, ami még most is zajlik. 

A délután folyamán lesz még népdalverseny a szlovákok és a szomszédos települések előadásában, tánc fellépők és Lázár Chefel egy különleges főző showban lehet része a kilátogatóknak a nap további részében.

Este pedig 20:00 órától az Experidance veszi kezdetét.

17:00

Sűrű volt a program délután

Sűrű volt a délután a fesztiválon, a programok sorban követték egymást:

Lezajlott a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége Dél -Alföldi Régió XXI. Kistérségi találkozója, a Városalapítók Napjának hivatalos megnyitója és megemlékeztek a város alapítóiról a Wattay-domborműnél.

Kihirdették a főzőverseny eredményeit is és kiállítás nyílt a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Veránkai Művészeti Alkotótáborának munkáiból. 

A színpadon a SZÓ-LA-M és a Szivárvány táncosai táncoltak – utóbbit látható fotónkon.

A rendezvény iránt nagy az érdeklődést, rétesből már nem sok van, de holnapra biztosan új adaggal készül minden árus. A kézművesek is várják saját termékeikkel a vásárlóikat, de aki inkább az autók iránt érdeklődik, az most belülről is szemügyre veheti különböző márkaképviseletek autóit.

A gyerekek nagyon élvezik mindazt a sok játékot, amelyet csak ritkán van alkalmuk kipróbálni. Ilyen lehetőséget nyújt például az akasztói Ritmika Sportegyesület is.

Este jön a Hooligans, aki szereti őket, az feltétlenül jöjjön ki a térre! 

10:00

Már főnek a káposztás ételek a Pozsonyi utcában

Reggel óta különböző finom illatok lengik be a Pozsonyi utcát Kiskőrösön.

A gasztronómiai hétvége második napján már kora reggel elkezdődött a főzés, ahol a zsűri tagjai között tisztelhetjük Lázár séfet is, aki – ahogy fotónkon is látszik – nem állt ellen a kísértésnek, és neki is jól esett a reggeli, erőt adó pálinka. 

A nap folytatásaként a Városi Sportcsarnokban megrendezésre kerül a Polgármester kupa – kispályás teremlabdarúgó bajnokság, illetve ezzel egy időben kezdődik A Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége Dél -Alföldi Régió XXI. Kistérségi találkozója, melynek helyszíne a Petőfi Sándor Művelődési Központ színházterme. 

A Petőfi tér szabadtéri színpadán a Szotyola zenekar várja a gyerekeket egy kis mókára.

20:00

A Városalapítók Napja és Országos Rétes-és Gsztronómiai Fesztivál első napja

Megkezdődött a Városalapítók Napja és Országos Rétes – és Gasztronómiai Fesztivál Kiskőrösön.

A késő délutáni órákban a szlovák népviseletes babák kiállításának megnyitójával kezdődött az első nap, ahol egy néprajzkutató segítségével azt is megtudhattuk, hogyan alakult ki és milyen változásokon keresztül ment végbe a szlovák népviselet.

A továbbiakban a Szilveszter Társulat szórakoztatta az egybegyűlteket színvonalas produkciójával, amely Karinthy Frigyes A bűvös szék című darabjának átdolgozása volt. Köszönjük Supka Évának!

Az estét a Kelemen Kabátban koncertje nyitotta meg. A fiúknak minden korosztályt sikerült megnevettetnie és megénekeltetnie. Akinek pedig ez nem volt elég, az a party sátorban folytathatta a bulizást.

MEGOSZTÁS