Május 28-án ismét változatos programokkal várták a kisgyerekes családokat Gyermeknap alkalmából. E nap szervezői a Kiskőrös Városért Alapítvány, az Egészségfejlesztési Iroda, a Petőfi Sándor Városi Könyvtár, Petőfi Sándor Művelődési Központ és a Közúti Szakgyűjtemény.

-Hirdetés-

 Rengetegen megfordultak a főtéren, ahol már fél 11 órától a Kiskőrös Városért Alapítvány által felállított légváraknál sorban állásra kellet számítania, annak aki beszeretett volna oda jutni. Ilyenre az eddigi évek során nem volt még példa. A téren lehetőség volt kézműves foglalkozásra, kreatív játékokra. Azok a gyerekek, akik ügyesek voltak, azok tallérokat kaptak, amiket belehetett váltani különböző édességekre. Ennek a megvalósításában Herczeg Benedek segített. A főtéren egészen este 7-ig tartott az őrület.

A Megóvlak Állatbarát Alapítvány is megtalálhatóak voltak a napfolyamán, akik egy nemes ügy érdekében demonstráltak. Céljuk, mint hogy felhívják a figyelmet a kutya tartásra és örökbe fogadásukra. Az alapítvány jóvoltából ezen a napon több kutya is új otthonra és gazdára talált. Ezeken kívül ők is szintén különböző foglalkozásokkal várták a kilátogatókat.
Nagy szerepet vállalt még az Egészségfejlesztési Iroda is, akik az egészséges életmód jegyében szervezték a programokat: Trambulin, aerobik, torna és ez mellett még kismotoros,- kerékpáros felvonuláson is részt lehetett venni. 

Ebben az évben nem csak egy helyszínen tartottak gyereknapi programokat, hanem a Közúti Szakgyűjteményben, az István lovastanyán és a János Vitéz Látogató Központban

A Közúti Szakgyűjteményben a kisiskolásokat szólította meg programjaival, ahol élményműhelyre is volt lehetőség. Ez mellett a kiskunhalasi Lyra Együttes lépett fel egy színvonalas koncertet adva a közönségének. Ezeken felül meglehetett ismerkedni például a robotika világával és népzenei bemutatót megtekintésre is alkalmuk lehetett a jelenlévőknek.

A szervezők továbbá köszönik az együttműködést a társszervezőknek, segítőknek és minden családnak, akik ki látogattak a rendezvényekre!

MEGOSZTÁS