A Kiskőrös Petőfi Birkózó Klub május 28-án a Magyar Birkózó Szövetséggel közreműködve Kiskőrösön rendezte meg a 2017-es év harmadik kötött fogású válogatóversenyét a kadet korosztály számára. A versenyen 18 csapat 44 versenyzője képviseltette magát 11 súlycsoportban.

-Hirdetés-

A kevés induló annak volt köszönhető, hogy több kategóriában már eldőlt, ki képviselheti Magyarországot a nyári világversenyeken. A kiskőrösi színeket Szőgyi Norbert képviselte a 100 kg-os súlycsoportban, azonban egy korábbi válogató versenyen szerzett sérülése miatt kénytelen volt visszalépni, így súlycsoportjának negyedik helyén végzett. A kadet verseny mellett egy gyermek birkózó gála is megrendezésre került, amin 33 versenyző mérhette össze tudását. A kiskőrösiek közül három fiatal lépett szőnyegre. A birkózók közül Pap Ábel 2., Mezőfi Nimród 3., Varga Márk pedig 1. helyezést ért el.

Birkózóverseny Kiskunhalason

Birkózóink április 29-én Kiskunhalasra látogattak el a Területi Szabadfogású Diák Bajnokság és Gyermek Gála alkalmából. A diák korosztályban Varga Bence súlycsoportjának 2. helyezettje lett miután egy szoros küzdelemben végül ellenfelét hirdették ki győztesnek, Lucza Péter pedig több nehéz küzdelem után 3. helyezést ért el. A gyermekek közül Varga Márk 2. helyen végzett, míg Katona Imre nem talált legyőzőre így ő állhatott fel súlycsoportjában a dobogó legmagasabb fokára.

Cseh-Szakál Olivér

MEGOSZTÁS