A labdarúgásban hosszú évtizedek óta örök rivalizálás folyik a kiskőrösiek és a soltvadkertiek között. A mai viszonyok között is szomszédvári örök rangadónak számít, amikor a két csapat egymással küzd meg a pályán és a régmúlt időkben ez még talán fokozottabban igaz volt.

-Hirdetés-

Számtalan emlék, győzelmek és vereségek, szurkolói összetűzések, kapott, valamint rúgott gólok elevenedtek fel azon az öregfiúk találkozón, amelyen a kiskőrösi és soltvadkerti volt labdarúgók találkoztak. Az István Borházban megtartott esemény ötletgazdája Vass Gyula volt, aki a kiskőrösi és a soltvadkerti gárdában is szerepelt kapusként. Elmondta, hogy Dedák Pállal fogtak össze, hogy életre hívják ezt a találkozót, amelyre azon játékosok, vezetők és edzők kaptak meghívást, akik a két csapatnál dolgoztak, fociztak 1979-1983-ig.

Az eseményen Vass Gyula köszöntötte a szép számban megjelent sporttársakat, majd az akkori edzők közül Biácsi Sándor, Gacs Tibor és Meskó István tartott egy kis élménybeszámolót és mondott el érdekes történeteket, osztott meg öltözői titkokat a jelenlévőkkel. A késő estébe nyúló összejövetel résztvevői a sportbaráti találkozóból hagyományt kívánnak teremteni, melyet minden évben szeretnének megrendezni, így jövőre a soltvadkertiek látják majd vendégül a kiskőrösieket.

MEGOSZTÁS