A Soltvadkerti Foci-Suli Sportegyesület a Magyar Labdarúgó Szövetség TAO programjának keretében egy sikeres pályázatnak köszönhetően vásárolt 18 fő szállítására alkalmas kisbuszt. A Ford Transit típusú járművet 12,5 millió forintért vásárolta meg az egyesület, amelyet az önkormányzat 3,8 millió forint önrész biztosításával támogatott.

-Hirdetés-

Az autóbusz átadásakor megtisztelte jelenlétével a gyermeke egyik edzését Lehoczki Ferenc polgármester is. A város vezetője kiemelte a civil szervezetek és egyesületek szerepét a településen, amelyek közösségi éltetet, a fejlődést szolgáló kezdeményezése mögé a lehetőségeihez mérten felsorakozik az önkormányzat is. Erre volt most is példa, amikor a jármű vásárlásához szükséges önerőt biztosította az önkormányzat. Az új autóbuszt megtekintette Tóth István „Csitta” is, aki korábban évekig szállította a mérkőzésekre saját járművével a gyermekeket.

Egy újabb óriási lépésnek nevezte, hogy ilyen értékkel gyarapodott a klub és az iskolai pályánál kialakított mini sportközpontot egy ékszerdoboznak nevezte, amelyet az itt dolgozó sport és városi vezetők, egyéb segítők, támogatók áldozatos munkája eredményének említette. A Soltvadkerti Foci-Suli Sportegyesület elnöke Csesznegi Lajos megemlítette, hogy az egyesület életében egy több éves álom valósult meg az autóbusz megvásárlásával. A kisbusz a gyermekek minden igényét kielégíti, mely rengeteg extrával felszelt és biztosítja innentől a mérkőzésekre való eljutást. Köszönetét fejezte ki a kecskeméti Ford Hovány Kft. tulajdonosának, Hovány Mártonnak és a sikeres együttműködésért Gera Ferenc értékesítőnek, akik minden kérésüknek eleget tettek.

Külön köszönetet mondott a Magyar Labdarúgó Szövetségnek, hogy álmuk teljesülhetett, továbbá Losonczy Lászlónak a Bács-Kiskun Megyei MLSZ elnökének, valamint Soltvadkert Város Önkormányzatának, aki támogatta egyesületüket az önerővel. Az autóbuszról tudni kell, hogy nemzetközi minősítéssel rendelkezik, tehát külföldi utakra is tudják használni. Az egyesület a járművet szeretné hasznosítani bérbeadás útján is, amely által befolyt összegből szeretnék fedezni a busz éves fenntartási költségeit.

MEGOSZTÁS