Immár V. alkalommal rendezte meg a Kiskőrösi Dutra Baráti Kör a találkozót. A helyszín amiatt Kiskőrös, mivel itt van a legtöbb Dutra tulajdonos és nagy népszerűségnek örvend ez a márka a városban. A Kunsági Vadászklub fanfárja kezdte a megnyitót, majd az Pohankovics András alpolgármester úr köszöntötte a résztvevőket, érdeklődőket.

-Hirdetés-

Köszönetet mondott a Közúti Szakgyűjteménynek a helyszínért, a résztvevőknek, hogy vették a fáradságot és ismét sokan jelen tudnak lenni és a rendezvényen közreműködnek. Ezután Domján Gergely köszöntette a részvevőket. Beszédében kiemelte a magyar készítésű Dutra értékét, minőségét.

A Lengyel résztvevők, a Kiskőrösi Dutra Baráti Kör barátjai is köszöntést mondtak és bemutatkoztak. Ez a lengyel traktoros klub az egyik legnagyobb hazájában. 2002-ben 12 fővel alapult baráti kör, mára 240 fős klubbá nőtte ki magát. Évente több taggal nő a csapat.

2016-ban a Kiskőrösi Dutra Baráti Kör látogatta meg őket, ezért most visszalátogattak és a jövőbeli jó együttműködés reményében egy kis traktort hoztak ajándékba a kiskőrösi klub számára. 1960-ban építették ezt a traktort kertészeti és erdészeti felhasználásra és a restauráció után elhozták ajándékba. Az átadás után előadások következtek Dutra traktorokról és arról az időkről amikor még Dutra gyárak voltak Magyarországon.

MEGOSZTÁS