Vasárnap is folytatódott az V. Kiskőrösi Dutra Nemzetközi Találkozó, de most kint az erdőtelki homok dűnék között.

-Hirdetés-

A tegnapi napon nem mást, mint szántó- és művelés bemutatót, traktorhúzó versenyt tartottak, melynek helyet az ottani Bor-vendégház biztosított. A vontatóversenyre rengetegen látogattak ki. A húzásokon környékbeliek is képviseltették magukat Dutráikkal, de voltak olyanok, akik MTZ-vel vagy Zetorral érkeztek. 

A rendezvény más egyéb programokkal is várták a résztvevőket. A gyerekeknek lehetőségük volt kipróbálni egy igazi Dutrát, Off-Road bemutatót tartott a Soltvadkerti Motorsport Racing Club, MTZ traktor tereprallyt lehetett megszemlélni és meg lehetett nézni, hogy miként dolgozik egy Renner 4450-es traktor.

A jövőben a szervezők szeretnék az Országos Dutra Klub tagjait, magángyűjtőket és egyesületeket meghívni a rendezvényre. Későbbi céljaik között szerepel még, hogy egy kisebb múzeumot kialakítsanak, ahol különleges gépeket is restaurálnának. Lengyelországból, Wilkowice-ból érkező vendégek meghívták a Kiskőrösi Dutra Baráti Kör tagjait az általuk megrendezésre kerülő Veterán Találkozóra, ahová a tagok szeretnének eljutni és Kiskőrös hírét öregbíteni. 

 

 

MEGOSZTÁS