Június 5-én Pünkösd hétfőn, egy Istentől megáldott, napsütéses napon került sor a soltvadkerti Református templomban a konfirmációra.

-Hirdetés-


Sípos Ajtony Levente tiszteletes úr köszöntője, a kezdő és főének eléneklése
 és imádság után hangzott el az erre a napra rendelt prédikáció alapjául szolgáló szövegrész:
Timóteus 3, 1-5, 13-17.
„Azt pedig tudd meg, hogy az utolsó napokban nehéz idők jönnek. Az emberek ugyanis önzők, pénzsóvárak lesznek, dicsekvők, gőgösek, istenkáromlók, szüleikkel szemben engedetlenek, hálátlanok, szentségtelenek, szeretetlenek, kérlelhetetlenek, rágalmazók, mértéktelenek, féktelenek, jóra nem hajlandók, árulók, vakmerők, felfuvalkodottak, akik inkább az élvezeteket szeretik, mint Istent. Az ilyenek a kegyesség látszatát megőrzik ugyan, de annak az erejét megtagadják. Fordulj el tehát ezektől. …De te maradj meg abban, amit tanultál, és amiről megbizonyosodtál, tudván, kiktől tanultad, mivel gyermekségedtől ismered a szent írásokat, amelyek bölccsé tehetnek téged az üdvösségre a Krisztus Jézusba vetett hit által. A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre; hogy az Isten embere tökéletes és minden jó cselekedetre felkészített legyen.”


Igehirdetés után bemutatták a konfirmandusokat:
Ardi Ilona Réka, Bódi Huba, Debreczeni Gergő, Gál Csenge, Hirsch Ádám, Jernei Zsanett, Lenhardt Ákos, Mészáros Zsombor, Puskás Boglárka, Szabó Bendegúz, Szabó Luca .


A 11 konfirmandus hitvallást és fogadalmat tett. Ezután Sípos Ajtony Levente egyenként megáldotta a fiatalokat. A Konfirmandusok nevében Bódi Huba mondott imát.
  Ezt követően a lelkipásztor imádsága következett a konfirmáltakért.

Zárásként következett az Úrvacsora vétel.


Áldás, Békesség!

MEGOSZTÁS