Hét lelkes természetkedvelő részvételével zajlott 2017. június 3-4-én a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság első képnapos Kolon Kerülő Túrája.

-Hirdetés-

Első nap a túrázók 22 kilométert tettek meg Izsákról déli irányba indulva, a Kolon-tavi Madárvártáig. A hőség ellenére a túrázok sok érdekes madárfajjal találkozhattak már az első nap. A Páhi-rétek környékén a fokozottan védett túzok egy példányát sikerült egy pillanatra meglátni, míg a Közös-erdő környékén a szintén fokozottan védett fekete gólya egy öreg példányát lehetett táplálkozás közben szemügyre venni. Ezen a napon a túra útvonala lápréteken és láperdőn át vezetett, majd a tó nyugati oldalán, a homokon gyakori szőlő- és gyümölcsültetvények között haladt tovább. A túra vége a Matyó-halmon át vezetett, ahol a látogatók a homokbuckák növényvilágát ismerhettétek meg és két mocsári teknőst közelről is szemügyre tudták venni.

Az estét a Kolon-tavi Madárvártán töltötték a kirándulók, akik a tábortűz mellett Morvai József amatőr csillagásznak köszönhetően a csillagokkal is megismerkedhettek.

Második nap a Bikatorok tanösvénnyel kezdődött, melynek végén a Nagy-víznél csónaktúra várta a vendégeket. A visszaút a Kolon-tó nádasának szegélyében volt, több kilátópontot is érintve, további lehetőséget adva a Kolon-tó ezer arcának megfigyeléséhez.

A pozitív visszajelzéseknek köszönhetően, a túrát minden bizonnyal jövőre is megszervezik!

-fg-

MEGOSZTÁS