2017.június 1-től Soltvadkerten a Városi Művelődési Ház, Könyvtár és Szabadidő Központ élén új igazgató áll, Pájer Ildikó személyében. Az igazgató asszony komoly szakmai múlttal rendelkezik, mint közművelődési szakember és mint civil szervezeti vezető.

-Hirdetés-

Első intézkedései között szerepelt a helyi civil szervezetek vezetőinek meghívása egy bemutatkozó estre, egy egyeztetésre a jövőbeni lehetőségekről, melyet 2017. június 8-án tartottak. Ez az alkalom nagyon sokat jelentett a településen óriási társadalmi támogatottsággal rendelkező csoportok számára, hiszen az elmúlt években ilyen alkalomra nem volt példa. Ez egy olyan fórum volt, ahol őszintén elmondhatta mindenki a tapasztalatait, terveit. Ezt a meghívottak pozitívan értékelték, azonban az elmúlt időszak negatív tapasztalataiból kiindulva mindenki óvatosan halad előre a kapcsolatépítésben.

Az új igazgató asszony mindenkit nyitottságra buzdított. Ildikó biztosította a szervezetek vezetőit, hogy rá, s így a művelődési házra számíthatnak a jövőben, ha program megvalósításról van szó. Az eseményen világossá vált, hogy a civil szervezetek számára kiemelkedő jelentőséggel bír a kölcsönös tisztelet és megfelelő motiváció, hogy igen érdemes dolgozni a soltvadkerti közösségért. E fő pontok kialakításában szerepvállalást várnak el az közművelődési intézmény vezetőjétől.

Szeretnék a hasonló egyeztetéseket rendszeresíteni a városban, hiszen így tudnak közösen egy olyan fejlődést elindítani, amely valóban mindenkinek a célja. A találkozók mellett közösen létrehoznak egy program nyilvántartást, amelyet a város honlapján folyamatosan frissítve közzétesznek. Nyilván ennek az aktualizálási folyamatban nagy szerepe lesz a civil szervezeteknek is, hiszen nekik is jelentős haszonnal jár az, ha inkább segítik és erősítik egymás tevékenységét és programjait nem pedig egymásra szerveznek, ezzel megbontva a közönséget.

Az elkövetkezendő héten már megalakul a 2017. őszén megrendezésre kerülő Szüreti Napok főszervező-bizottsága, amelynek civil szervezetek is a tagjai. Az egyeztetés alkalmával fő szerepe volt az őszi eseménynek, hiszen mindenkiben megmozdult egy gondolat, amelyre lehet építeni a jövőben.

Molnár Elvira

 

MEGOSZTÁS