Szombaton délelőtt ismét paverpol kézműveskedésre várták az érdeklődőket Kiskőrösön, a Petőfi Sándor Művelődési Központban.

-Hirdetés-

De mi is az a Paverpol?

A Paverpol egy olyan technika, amely a kreatív újrahasznosítás jegyében fogant. Átalakíthatunk olyan megunt és kidobásra ítélt, elsősorban textil, de más természetes anyagot is, egy – egy új dísztárggyá, használati tárggyá és más lakásdekorációs díszelemmé. Ez csak néhány kiragadott ötlet, mindenkinek a saját kreativitása alkotja azt az alapot, mely megadja a végső formát. Ötvözhetjük más kreatív technikával egyedi ötletek alkalmazásával.

Honnan ered a Paverpol?

Ezt a technikát Josefine de Roode fejlesztette ki 1998 – ban, a Paverpol termékcsaládot használja és nevével fémjelzi.

A paverpol egy speciális levegőre száradó keményítő és ragasztó anyag, melyet természetes anyagokra lehet felhordani adalékanyag hozzáadása nélkül. Előnye a gyors száradási idő, de elég időt hagyva a megfelelő forma kialakításához.

A paverpol textil és egyéb dekorációs, valamint szobrászati alapanyag termékcsalád, amatőrök és művészek részére egyaránt.

A termék rendelkezik AP pecséttel, így biztonságosan használható gyermekek és felnőttek számára egyaránt. Emberre, állatra, környezetre teljesen ártalmatlan.

A Holland művészek által kifejlesztett termékcsalád 2011 – ben került Magyarországra.

Forrás: kreativotthon.com

MEGOSZTÁS